Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πόσα χρήματα μαζεύουν στη Fontana di Trevi στη Ρώμη;

10/02/2024
401 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

ΗFontana di Trevi, το μπαρόκ ρυθμού σιντριβάνι της Ρώμης, είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της κατηγορίας του παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στο σημείο για να κάνουν την ευχή τους στα νερά του σιντριβανιού, πετώντας μέσα από ένα νόμισμα.


Με λίγη απλή αριθμητική όμως θα καταλάβουμε πως αν το μνημείο αφηνόταν στην τύχη του, προ πολλού τα νομίσματα θα είχαν αντικαταστήσει τα γάργαρα νερά του. Πού καταλήγουν λοιπόν τα εκατομμύρια νομισμάτων που βυθίζονται κάθε χρόνο και, ακόμα πιο σημαντικό, σε τι ποσό αντιστοιχούν; Σε αυτό απαντά το Wisegeek.

Η απάντηση όχι απλώς θα σας εκπλήξει αλλά θα σας βάλει και σε πειρασμό να αποπειραθείτε μία βουτιά στο «χρυσό» σιντριβάνι. Τα νομίσματα που ρίχνονται, ημερησίως, στη Fontana di Trevi αντιστοιχούν στο ποσό των 3.500 δολαρίων. Προφανώς, οι αρχές πρέπει να αδειάζουν τακτικά τα αποθέματα προκειμένου να μην συσσωρεύονται.

«Βρέχει» κέρματα

Και το άθροισμά τους είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, αφού ισοδυναμεί με 1,7 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Δεν πηγαίνουν όμως χαμένα. Από το 2001, η πόλη της Ρώμης δωρίζει τα χρήματα που συγκεντρώνει το σιντριβάνι σε μια Καθολική φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Caritas.

Τα κεφάλαια έχουν βοηθήσει τους φτωχούς στην ιταλική πρωτεύουσα μέσω προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής, όπως κουζίνες και καταφύγια αστέγων. Τα νομίσματα του Τρέβι μάλιστα αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του ετήσιου προϋπολογισμού της φιλανθρωπικής οργάνωσης.


Ωστόσο, πολιτική διαμάχη ξέσπασε το 2019 για το σιντριβάνι, όταν ένα έγγραφο που διέρρευσε έδειξε ότι το δημοτικό συμβούλιο, υπό την ηγεσία της δημάρχου Βιρτζίνια Ράγκι, σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που συγκεντρώνονται για τη βελτίωση της υποδομής της Ρώμης.

Μετά από δριμείες επικρίσεις όμως υποχώρησε, δηλώνοντας ότι η μόνη προγραμματισμένη αλλαγή ήταν ότι οι αρχές της πόλης θα μάζευαν και θα καθάριζαν τα χρήματα, πάντα για να δοθούν στην Caritas για το «ζωτικό έργο της».

reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ