Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ρωσία: Έκλεισε τη στρόφιγγα του Nord Stream 1 μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

05/09/2022
28 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά για την αδυναμία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο

Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα επαναληφθούν πλήρως έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά για την αδυναμία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Τα προβλήματα με την άντληση φυσικού αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. “Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα άντλησης.”

Τα σχόλια του Πεσκόφ ήταν η πιο αυστηρή απαίτηση του Κρεμλίνου να ανακαλέσει η ΕΕ τις κυρώσεις της με αντάλλαγμα τη Ρωσία να συνεχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ήπειρο.

Gazprom και τεχνική βλάβη

Η Gazprom, το κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 λόγω τεχνικής βλάβης ενώ για την αδυναμία επισκευής του προβλήματος επικαλέστηκε τις κυρώσεις που έχουν απιβληθεί από τη Δύση.

Η ΕΕ έχει ήδη ανακαλέσει ορισμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ειδικά για να επιτραπεί η επισκευή των στροβίλων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την Gazprom να προμηθεύει την ήπειρο με φυσικό αέριο και κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι «εξοπλίζει» τις εξαγωγές ενέργειας της.


ot.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 06/09 - 12:24
Πολιτική
Μαγκιες στον βαρυμαγκα δεν χωράνε. Οι ηλίθιοι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι έφεραν τον πόλεμο και τις συνέπειες του στις χώρες μας. Αφού κατά το ενενήντα τις εκατό εξαρτώνται από το ρωσικό αέριο τα μέτρα τι τα ήθελαν;; Υπάρχει και ο δρόμος της συνεννόησης πριν τον πόλεμο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ