Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στόχος να μειωθεί η νικοτίνη από τα τσιγάρα - Αντιδρούν οι εταιρίες

24/06/2022
50 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Τον περιορισμό του ποσοστού νικοτίνης στα τσιγάρα αναμένεται να απαιτήσει από τις καπνοβιομηχανίες η ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Και αυτό θα γίνει προκειμένου να καταστήσει τα προϊόντα καπνού λιγότερο εθιστικά και να περιορίσει τον αριθμό θανάτων από το κάπνισμα, που ξεπερνούν τις 480.000 ετησίως στις ΗΠΑ.

Η πρόταση, που μπορεί να περάσουν χρόνια για να τεθεί σε εφαρμογή, θα φέρει τις ΗΠΑ στην πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας αντικαπνιστικής εκστρατείας. Μέχρι σήμερα, μόνο η Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει να επιβάλει τέτοιον κανόνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εκστρατεία κατά της πρότασης εξαπέλυσαν αμέσως οι καπνοβιομηχανίες, προειδοποιώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι κάθε δραστική μείωση της περιεκτικότητας νικοτίνης παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

Από την πλευρά τους, ορισμένοι συντηρητικοί νομοθέτες εκτιμούν ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποτελούσε ένα ακόμη κρούσμα κρατικής παρεμβατικότητας.

Σύμφωνα με την FDA, ο νέοs κανόνας θα μπορούσε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον Μάιο του 2023. «Η μείωση των επιπέδων νικοτίνης στα τσιγάρα θα εξασφαλίσει ότι λιγότεροι νέοι θα εθιστούν στο κάπνισμα και θα βοηθήσει τους ήδη εθισμένους να το κόψουν», είπε ο επικεφαλής της ποσοστού υπηρεσίας, Ρόμπερτ Κέιλιφ.

«Ο προτεινόμενος κανόνας μπορεί να έχει σημαντικές ευνοϊκές επιπτώσεις για και τη δημόσια υγεία, καθώς ο καπνός παραμένει η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου στον σύγχρονο κόσμο», σημειώνει ο πρώην διοικητής Μιτς Ζέλερ.


Περίπου 1.300 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ημέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική υγειονομική υπηρεσία CDC. Η πρότασn, όμως, δεν περιλαμβάνει νικοτινούχα προϊόντα, πέρα από τα τσιγάρα και τον καπνό, όπως τα επιθέματα νικοτίνης, οι παστίλιες κ.ά.

Αρκετοί ειδικοί διαφωνούν με τις πιο ακραίες προτάσεις, που κάνουν λόγο για μείωση της νικοτίνης στα τσιγάρα κατά 95%, λέγοντας ότι κάτι τα διαβούλευση τέτοιο θα καταδίκαζε τα περίπου 30 εκατ. Αμερικανών καπνιστών σε μόνιμο στερητικό σύνδρομο, στερώντας τους την ικανότητα συγκέντρωσης και την ψυχική ηρεμία.


dikaiologitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μαντάμ Σουσού
Μαντάμ Σουσού 24/06 - 20:44
Πολιτική
Καλέ φιλενάδα τα μάθεις ;; Μας έκοψαν επιδόματα δέκατο τρίτο μισθό. Μας πετσοκοψαν τις συντάξεις θα μας κόψουν και το τσιγάρο;; Απαράδεκτοι.....πως θα αντέξουμε χωρίς την ευεργετική νικοτίνη και τον ντουμάνι της.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ