Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τουρκία: Προς επαναφορά η θανατική ποινή με αφορμή τους εμπρησμούς δασών

26/06/2022
61 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Μετά την επίσκεψή του στον τόπο της πυρκαγιάς στη Μαρμαρίδα, ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι «εκφοβιστική και αν απαιτείται θα είναι η θανατική ποινή»

Η Τουρκία εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής, η οποία είχε καταργηθεί από το 2004, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, μετά από σχετική νύξη που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν με αφορμή τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δάση αυτή την εβδομάδα.

Οι δηλώσεις Ερντογάν
Η θανατική ποινή απαλείφθηκε από το Σύνταγμα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Ερντογάν. Ωστόσο, μετά από την πρόσφατη πυρκαγιά στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο Ερντογάν είπε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι ένας συλληφθείς για την πυρκαγιά ομολόγησε ότι την προκάλεσε. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η πυρκαγιά στη Μαρμαρίδα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αφού επισκέφτηκε χθες τον τόπο της πυρκαγιάς ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι «εκφοβιστική και αν απαιτείται θα είναι η θανατική ποινή».

Ποιες ποινές ισχύουν σήμερα για τους εμπρηστές
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα στο Αγκρί της Ανατολικής Τουρκίας ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «οδηγίες για εμάς” τα προεδρικά σχόλια».

«Εχουμε αρχίσει την επεξεργασία στο υπουργείο», είπε και πρόσθεσε ότι η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ισόβια, αν ο εμπρησμός είναι μέρος οργανωμένου εγκλήματος.

Η πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού στη χώρα ξεκίνησε την Τρίτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Πέμπτη ότι ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά στο δάσος από απόγνωση λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Ο υπουργός Δασών, Βαχίτ Κιρίστσι, δήλωσε χθες ότι το 88% των δασικών πυρκαγιών στην Τουρκία οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 26/06 - 13:30
Πολιτική
Να την δοκιμάσει πρώτα στον εαυτό του και μετά στους αλλους

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ