Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γιάννης Τσιρπανλής - O μοναδικός εν ενεργεία Κώος διαιτητής βόλεϊ στην Κω

02/03/2022
420 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επίσημους αγώνες βόλεϊ παγκορασίδων, στο Αθλητικό Πολύκεντρο του νησιού μας, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο.  

Με την ευκαιρία ν' αναφέρουμε πως ελλείψει ωρών λόγω αναμετρήσεων εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, οι αγώνες μεταφέρθηκαν (υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του εφόρου του φιλοξενούμενου σωματείου της Ρόδου), στο Πολύκεντρο  αν και αρχικά είχαν ορισθεί να πραγματοποιηθούν, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας (μοναδικό σε όλο το νησί). 

Επιτακτική πλέον η ανάγκη για δημιουργία πρόσθετων αθλητικών εγκαταστάσεων και κλειστού γυμναστήριου, με δεδομένο την αύξηση των Αθλητικών Σωματείων αλλά και του αριθμού των αθλητών σε μπάσκετ και βόλεϊ. 

Το περιστατικό που σημειώθηκε μόνο λυπηρό μπορεί να χαρακτηριστεί και ανέδειξε την ανάγκη για την δημιουργία ενός δευτέρου κλειστού έστω και μικρότερης κλίμακας. 

Άνθρωποι των δυο συλλόγων βόλεϊ του νησιού μας προσπαθούσαν να πείσουν το ροδίτικο σωματείο να γίνει ο αγώνας στο Πολύκεντρο το οποίο όμως δεν έχει αγωνιστικό χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις για να διεξαχθεί επίσημος αγώνας, παρά το γεγονός πως είναι ένας εξαιρετικός πολυχώρος. 

Επιστροφή όμως στα θετικά και στα του αγώνα. Ενθαρρυντικό το γεγονός πως ο Όμιλος Αθλοπαιδιών Κω διαχρονικά διατηρεί το άθλημα στο νησί έχοντας ιδιαίτερα στα αγόρια πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Από την άλλη η είσοδος του Ανταγόρα και η δημιουργία τμήματος βόλεϊ ενισχύει και ισχυροποιεί το άθλημα στο νησί αποκτώντας δυναμική. 

Σημαντικό επίσης γεγονός είναι πως για τα ομαδικά αθλήματα είναι θετικό να υπάρχουν Κώοι διαιτητές και κριτές αγώνων. 

Τα σωματεία  του νησιού μας θα επιβαρύνονται με λιγότερα έξοδα από αυτά που δαπανούν συνήθως, όταν οι διαιτητές προέρχονται από άλλες περιοχές και νησιά. 

Πέραν τούτου ένα άθλημα είναι περισσότερο ολοκληρωμένο όταν υπάρχει η δυνατότητα όλοι αυτοί που συνδέονται με αυτό, να λειτουργούν αρμονικά σε κάθε τόπο, ώστε όλα να εξελίσσονται ομαλά. 

Ο Κώος Γιάννης Τσιρπανλής συμβάλει τα μέγιστα με την «διαιτητική» και άκρως επιτυχημένη παρουσία του σε αγώνες βόλεϊ τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας βάζοντας και αυτός το δικό του λιθαράκι στο άθλημα. 

Καλλιόπη Δανελλάκη


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ