Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Διακρίσεις για τα Δωδεκάνησα στον Μαραθώνιο της Αθήνας – 10ος ο Μ. Χατζηιωάννου από Σύμη - Tερμάτισαν δρομείς της Κω (φωτο)

14/11/2021
834 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Μετά από δύο χρόνια επέστρεψε ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας καθώς και οι αγώνες 5χλμ και 10 χλμ. Με ένα μοναδικό ρεκόρ, εκείνο του Κώστα Γκελάουζου ο μαραθώνιος χάρισε για ακόμη μία φορά συγκίνηση, χαρά και στιγμές μοναδικές.  

Ο Κώστας Γκελαούζος με την επίδοσή του 2:16:49 κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με 2:17.56. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας αθλητής έσπασε το σερί των αθλητών από την Κένυα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν τερματίσει πρώτοι στην κλασική διαδρομή. 

Σε ότι αφορά τα Δωδεκάνησα, κορυφαίος του νομού μας παραμένει ο Μιχάλης Χατζηιωάννου από την Σύμη ο οποίος μάλιστα τερμάτισες 10ος με χρόνο 2:35:32. Πρόκειται για ένα χρόνο μοναδικό εάν σκεφτεί κανείς ότι ο δρομέας έχει καθημερινά να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες συνθήκες προπόνησης στη Σύμη και τρέχει χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια παρά μόνο με την ψυχή και την θέλησή του. 

Ο Μανώλης Τσίκνης από την Καρδάμαινα για ακόμη μία φορά έλαμψε με τις επιδόσεις του κάνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ 02:58:00. Από την Καρδάμαινα έτρεξε για πρώτη φορά αυτή την μεγάλη ιστορική απόσταση ο Γιώργος Παπαϊωάννου τερματίζοντας με εκπληκτικό χρόνο 03:32:55. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί ο Γιώργος Καΐσερλης ο οποίος για πρώτη φορά συμμετείχε σε μαραθώνιο και μάλιστα, επέλεξε να τρέξει έναν από τους δυσκολότερους παγκοσμίως, τον αυθεντικό της Αθήνας. Ο Γιώργος τερμάτισε με χρόνο 03:35:59. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν 3 εβδομάδες συμμετείχε στο Iron Man Τριάθλου στο Costa Navarino. 

Στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων είχαμε γυναικείες συμμετοχές από την Κω. Πιο συγκεκριμένα η Βαρβάρα Παμπρή τερμάτισε με επιτυχία τα 10 χιλιόμετρα και μάλιστα έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα τόσων χιλιομέτρων.  

Στα 5 χιλιόμετρα τερμάτισαν η Καρολίνα Μαρκόγλου μαζί με την Άννα Ζιώγου οι οποίες έχουν συμμετάσχει ξανά σε αγώνες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Τέλος , με επιτυχία πέρασε την γραμμή του τερματισμού των 5 χλμ και η Μαρία Στάυρου από την Καρδάμαινα η οποία έχει μία σταθερή παρουσία επί σειρά ετών σε τέτοιου είδους οργανώσεις. 

Εκπληκτική επίδοση για τον νεαρό Σέργιο Διακοστεφανή. Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 5ος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων τερματίζοντας μόλις σε 15 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα! Ο νεαρός Καρδαμιώτης είναι αθλητής του Πανελληνίου τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες. Μάλιστα η διαφορά του από την 1η θέση ήταν μόλις 22 δευτερόλεπτα και μόλις 10 δευτερόλεπτα τον χώριζαν από μια θέση στο βάθρο .

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλες συμμετοχές συμπατριωτών μας που δεν έχουν περιέλθει εις γνώση μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και καλούς τερματισμούς. 

Σάντυ Λαδικού   

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Στέφανος
Στέφανος 11/04 - 17:29
Παλιός δρομεας
Μπράβο στον Διακοστεφανη για την επίδοση.ειναι πολύ καλύτερη από την δική μου αν και δεν έτρεξα επίσημα πενταρι.Μαραθωνιο έτρεξα στην κλασσική με 2 και42

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ