Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κορωνοϊός: Μαρτυρίες αθλητών για το πως κόλλησαν τον Οκτώβριο τον ιό στη Ουχάν

09/05/2020
47 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες αθλητών που υποστηρίζουν ότι είχαν συμπτώματα κορονοϊού πολύ πριν γίνει γνωστή η εξάπλωση του ιού στη Γουχάν της Κίνας, εντείνοντας τα ερωτήματα για την πραγματική ημερομηνία εξάπλωσής του στον πλανήτη.

Δύο Ιταλοί αθλητές ξιφασκίας στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα που έγινε πέρυσι από τις 17 ως τις 29 Οκτωβρίου στη Γουχάν υποστηρίζουν ότι αρρώστησαν και είχαν συμπτώματα κορονοϊού τον Οκτώβρη (!). «Αρρωστήσαμε και οι έξι που μέναμε μαζί. Για τρεις βδομάδες είχα βήχα και πυρετό και τα αντιβιοτικά δεν μου έκαναν τίποτα. Μετά το μετέδωσα στο γιο και στη σύντροφό μου», είπε ο Βαλέριο Ασπρομόντε.

Ο Mατέο Ταλιαριόλ, χρυσός ολυμπιονίκης στο ατομικό ξίφος στο Πεκίνο το 2008, βρέθηκε το ίδιο διάστημα στη Γουχάν και σε δηλώσεις στον ιταλικό Τύπο αναφέρει: «Οταν φτάσαμε στη Γουχάν, όλοι μας σχεδόν (οι αθλητές) αρρωστήσαμεΕίχα βήχα, πολύ βήχα. Το χειρότερο ήταν όταν γύρισα στην Ιταλία και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, δεν έφευγε ούτε με φάρμακα, τελικώς ανάρρωσα μετά από τρεις εβδομάδες. Τότε ο γιος μου και η σύντροφός μου αρρώστησαν».

Οι μαρτυρίες των Ιταλών αθλητών έρχονται να προστεθούν σε αυτήν της 31χρονης Ελοντί Κλουβέλ από τη Γαλλία, ασημένια ολυμπιονίκη στο μοντέρνο πένταθλο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, η οποία έδωσε το «παρών» στη Γουχάν. Οπως υποστηρίζει η αθλήτρια, αρρώστησε λίγο μετά την επιστροφή της, είχε συμπτώματα με αυτά που έγιναν αργότερα γνωστά ότι προέρχονται από τον κορονοϊό. Αναφέρει ότι αντίστοιχη συμπτωματολογία εμφάνισε επίσης ο αθλητής Βαλεντίν Μπελό που ήταν στην αποστολή, καθώς και άλλοι Γάλλοι αθλητές.

Οι νέες δηλώσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα υποστηρίζουν επιστήμονες που εκτιμούν ότι η εξάπλωση του ιού παγκοσμίως είχε ξεκινήσει νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ύπαρξη άγνωστου ιού που προσβάλλει τον άνθρωπο στις 20 Δεκεμβρίου και στις 11 Ιανουαρίου επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «South China Morning Post», το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πόλη Χουμπέι της περιφέρειας Γουχάν καταγράφηκε στις 17 Νοεμβρίου.

Πριν από λίγες ημέρες, Γάλλος εντατικολόγος εξέτασε δείγματα ασθενών που είχαν νοσηλευτεί για πνευμονία σε νοσοκομείο του Παρισιού τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Διαπίστωσε ότι ένας άνδρας που είχε νοσηλευτεί είχε τον ιό SARS-CoV-2 στις 27 Δεκεμβρίουένα μήνα προτού η Γαλλία ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα της. Επειτα από τα ευρήματα και τις αυξανόμενες μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι είχαν πριν από μήνες συμπτώματα, ο ΠΟΥ ενθάρρυνε τις πληττόμενες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με πιθανά κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019, σημειώνοντας ότι έτσι θα δοθεί νέα, σαφέστερη εικόνα της πανδημίας.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ