Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ «ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ» ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

14/11/2019
392 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα του Π.Α.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τα μέλη του συλλόγου, αναβίωσαν το παραδοσιακό έθιμο των Χοιροσφαγίων την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο του υδροβιότοπου Κω.

Μεγάλος αριθμός αθλητών, γονέων και μελών του συλλόγου, αγγίζοντας τους διακόσιους (200) επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις λιχουδιές που ετοίμασαν με πολύ μεράκι και νοστιμιά η Βούλα Κεφαλιανού και ο Νίκος Πλαγγέττης, με τη συνδρομή των μελών του συλλόγου μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να κινητοποιηθούν και να αναβιώσουν τη διαδικασία της τακτοποίησης των προϊόντων του χοίρου, η οποία αποτελούσε και αποτελεί διατροφική συνήθεια πολλών οικογενειών στα νησιά μας, με ρίζες στα βάθη των αιώνων.

Με πολύ αγάπη διέθεσε 80 κιλά κρέας ο φίλος του συλλόγου μας Παναγιώτης Καρακουλάκης, προσφέροντας έτσι σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν ένα πλούσιο γεύμα, το οποίο περιελάμβανε καβουρδιστό κρέας, παραδοσιακή σαλαμούρα, λαχανοντολμάδες, πλιγούρι, σαλάτες και πολλά άλλα, αναγκάζοντας έτσι τη Βούλα Κεφαλιανού να διατηρεί το καζάνι στη φωτιά, μέχρι αργά το βράδυ, αφού το γλέντι συνεχιζόταν με πολύ κέφι στο ρυθμό που χάρισε ο πολυτάλαντος δικό μας «Joker» Γιώργος Πετρής, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Η ομάδα του Π.Α.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αποφάσισε να διατηρήσει και να αναδείξει αυτό το έθιμο και του χρόνου, με πολύ μεράκι και γαστρονομική απόλαυση, με γλέντι και τραγούδι εξαγνίζοντας το έθιμο το οποίο αποτελεί σημαντική εορταστική εκδήλωση για την τοπική μας κοινωνία.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που ενεργοποιούνται ολοένα και περισσότερο στο πρόγραμμα του συλλόγου μας, και ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά τους: Παναγιώτη Καρακουλάκη, Παρασκευή Κεφαλιανού, Αντώνη Πέρρο, Μιχάλη Πίτση, Αθανάσιο Ξενίκα, Ζαχαρούλα Τσίκνη, Κωνσταντίνα Τσίκνη, Δήμητρα Γκόγκα, Μαρίνα Τζαννετουλάκου, Γιώργο Πετρή, Γεωργία Κεφαλιανού, Αικατερίνη Ψωμαδάκη, Κοντέσσα Βραχνού, Μαρία Δραμουντανή, Φωτεινή Διαμάντη, και τέλος τον Νίκο Πλαγγέττη για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά του.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το Δ.Σ.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ