Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απ. Παπανικολάου: Εύγε στην οικογένεια Πασσανικολάκη που δώρισε απινιδωτή στο κλειστό γυμναστήριο της Κω

19/01/2024
67 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Κως είχε την τιμητική της καθώς ένα ευχάριστο γεγονός έλαβε χώρα σχετικά με την δωρεάν παράδοση απινιδωτή  στο κλειστό  γυμναστήριο του μπάσκετ. 

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την τελετή παράδοσης απινιδωτή που πρωτίστως τιμά την οικογένεια του κ Πασσανικολάκη για την δωρεά αυτή πράξη από μέρους τους και κατά δεύτερο το πανέμορφο νησί μας Κω, που προβάλλεται σε όλη την επικράτεια με την ενέργεια αυτή. 

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν όλοι μας από την εξαιρετική αυτή δωρεά του κ. Πασσανικολάκη που αναδεικνύει την αλληλλεγγύη και την κοινωνική συνεισφορά. Καλό θα είναι το παράδειγμα αυτό να το υιοθετήσουν και χορηγοί ή κάποιοι παράγοντες ή άτομα που έχουν την οικονοική επιφάνεια σαν ένδειξη πράξης ανθρωπισμού.

Ας αναρωτηθούμε  όμως την καλύτερη εκδοχή της, την πρόληψη δηλαδή ώστε να υπάρχει γνώση πρώτων βοηθειών η οποία να προλαμβάνει στιγμές άσχημες, να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές και αντ΄αυτού ένα ολόκληρο νησί να μη μπαίνει στον χάρτη της καταδίκης, αλλά να προβάλλεται με τις σωτήριες επεμβάσεις των κατοίκων της όποτε και όπου παραστεί ανάγκη.

Το τεράστιο αυτό θέμα που θα πρέπει να πάρει μεγάλες διαστάσεις ενημέρωσης υπό μορφή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, αφού πρόκειται για την πρόληψη και την διάσωση της ζωής μας. Εξ άλλου το νησί μας φημίζεται για τον πρωτεργάτη της Ιπποκράτη, τον στυλοβάτη της υγείας.

Είναι λυπηρό στη σημερινή εποχή να μη γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες και πως μπορούμε να σώσουμε τη ζωή συνανθρώπων μας όταν παραστεί ανάγκη, είτε προέρχεται από κάποια περίπτωση πνιγμού, τραυματισμού ή ανάγκης χρήσης καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης. 

Συγχαίρω και επιδοκιμάζω για πολλοστή φορά την πράξη αυτή και λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ και παράλληλα να μοιραστώ αλλά και να μάθω της χρησιμότητα αυτού του σύγχρονου εργαλείου που αν μη άλλο σώζει ζωές.

Για λόγους επαγγελματικούς όμως ήταν αδύνατο να παραστώ σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Ευχής έργο να γίνει μία εκ νέου πρόσκληση και επεξήγηση για τη χρηστική αυτή αξία του απινιδωτή.  Απλά να προτιμηθεί κάποια άλλη μέρα που τα μαγαζιά θα είναι κλειστά, ώστε να παραβρεθούν περισσότερα άτομα που εκείνη την ώρα δεν θα εργάζονται. 

Τέλος όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του νησιού μας, την Κω και τα όποια προβλήματα και ιδιαίτερα της υγείας που μας ταλανίζουν πολλά χρόνια μέχρι σήμερα, να βρίσκουν τη άμεση και τελέσφορη λύση τους.

Απόστολος Παπανικολάου
Προπονητής Καράτε
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ