Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω: Ολοκληρώθηκε μία χρυσή χρονιά

16/11/2022
201 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Με τον διήμερο αγώνα Circuit που διεξήχθη στις 29 και 30 Οκτωβρίου στη Ρόδο, ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ακαδημίας για το 2022. Μία χρονιά που μόνο ως χρυσή μπορεί να χαρακτηρισθεί. 

Ήταν 16 Νοεμβρίου 2021 όταν εγκρίθηκε το καταστατικό του σωματείου και ξεκινούσε ένας αγώνας δρόμου σε όλα τα επίπεδα. Οι εμπνευστές της δημιουργίας του σωματείου, στηριζόμενοι στο απόφθεγμα του Χένρυ Φορντ «Όταν όλα φαίνονται να είναι εναντίον σου, θυμήσου ότι το αεροπλάνο απογειώνεται κόντρα στον άνεμο», οραματίστηκαν κάτι μεγάλο, το οποίο θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού και θα τιμούσε με την ύπαρξή του τόσο το ίδιο το σωματείο όσο και το νησί το οποίο εκπροσωπεί. Τα χρονικά όρια για την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς και την ολοκλήρωση των μεταγραφών ήταν στενά και οι απαιτήσεις για τη δημιουργία αυτού του «μεγάλου», πάρα πολλές. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά από τις πραναφερθείσες σκέψεις, το 2022 μπορεί να χαρακτηρισθεί ως χρυσή χρονιά, καθώς όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια πήραν χρυσό στον τομέα τους. 

Πρώτα απ΄ όλα οι αθλητές μας, οι οποίοι σε κάθε αγώνα τίμησαν με την προσπάθειά τους εντός του αγωνιστικού χώρου και με την παρουσία τους εκτός αυτού, την Ακαδημία και κατ΄ επέκταση την Κω, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων σε κάθε αγώνα που συμμετείχαν. 

Στη συνέχεια οι γονείς, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την πολυετή εμπειρία που έχει η προπονήτριά μας Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή στον αθλητισμό και το πτυχίο προπονητικής στην ποδηλασία που συνοδεύει την παραπάνω εμπειρία, ακολουθώντας με τα παιδιά τους την Ακαδημία σε αυτό το ταξίδι των επιτυχιών.

Οι χορηγοί μας, με πρωτεργάτη τον πρόεδρό μας κο Παναγιώτη Τζαμάλη και τη σύζυγό του κα Ξανθίπη Παπαθωμά (επιχειρήσεις PHYTHON TOURS και PYTHON EXPERIENCE), τα αδέρφια Δημήτρης Σταμόγλου, Γιώργος Σταμόγλου και Τάσος Σταμόγλου με την επιχείρησή τους ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., η Έρρικα Μαστόρου με την επιχείρηση ERIKA’S HORSE RIDING FARM, ο Στήβεν Τζανέρης με την επιχείρηση JACKSONS BEACH BAR RESTAURANT και ο αγαπητός μας κος Χατζηνικολάου Νικόλαος, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν το όραμα του σωματείου και στήριξαν με αγάπη τις προσπάθειες των αθλητών μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ακόμα και σε πανελλήνιους αγώνες.

Τα μέλη του σωματείου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς τα μεν πρώτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός αθλητικού σωματείου με όραμα, στόχους και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις για να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους, ενώ τα δεύτερα ανταποκρίθηκαν πλήρως σε κάθε διοικητικό και γραφειοκρατικό σκόπελο που αντιμετώπισε το σωματείο στην πρώτη του αθλητική χρονιά. Δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με αποτέλεσμα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός αθλητών να μεταγραφεί στην Ακαδημία αποτελώντας τον κορμό του σωματείου, το σωματείο να λάβει εντός 7 μηνών την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και εντός 9 μηνών να ενταχθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κάτι που ακόμα και ιστορικά σωματεία της χώρας δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Η ένταξη στο Μητρώο αποτελούσε βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους πανελλήνιους αγώνες και έτσι οι αθλητές της Ακαδημίας δεν στερήθηκαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτούς, όπου πέτυχαν και την καλύτερη επίδοση των Δωδεκανήσων στην κατηγορία τους. 

Τα τοπικά ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το 12sports.gr της Ρόδου, τα οποία αφιλοκερδώς προβάλλουν τις δράσεις του σωματείου μας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες του σωματείου μας για υγιή αθλητισμό και επαγγελματικό πρωταθλητισμό.  

 Καθώς ένα από τα ρητά στα οποία στηρίζεται το όραμα της Ακαδημίας είναι «λίγα λόγια, πολλές πράξεις» και επειδή μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, σας αφήνουμε να απολαύσετε τις αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές δράσεις ως ανασκόπηση του 2022, μέσα από μία ποικιλία φωτογραφιών.

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία και καλή αντάμωση την επόμενη αγωνιστική περίοδο!!!

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Κ
Κ 17/11 - 22:44
Μπράβο σας
Η προσπάθεια ανταμείβετσι πάντα
Παράγοντας
Παράγοντας 17/11 - 11:06
Συγχαρητήρια στη Ακαδημία
Τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει προς το καλύτερο το κλίμα που επικρατούσε στον χώρο του ποδηλάτου. Υπήρχε μία συνεχής γκρίνια και νοσηρότητα που έδιωχνε αυτούς που αγαπούσαν το ποδήλατο από τις δραστηριότητες των συλλόγων. Και αυτό νομίζω οφείλεται στη δική σας παρουσία. Συνεχίστε έτσι, χαιρόμαστε να σας βλέπουμε, καμαρώνουμε τους αθλητές σας στους δρόμους, τιμάτε τον Δήμο και το νησί μας. Είστε παράδειγμα προς μίμηση.
Ποδηλάτης!
Ποδηλάτης! 17/11 - 10:44
ΑΑα
Είστε με διαφορά ο καλύτερος σύλλογος.Συνεχιστε έτσι!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ