Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κρήτη: Ντροπή - Ανέβηκαν όλοι στο βάθρο και άφησαν εκτός τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής

16/06/2022
129 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μια εικόνα από εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κρήτη έχει προκαλέσει σφοδρά σχόλια, καθώς οι διοργανωτές άφησαν εκτός βάθρου τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής που βρισκόταν στην εκδήλωση καθισμένος στο αναπηρικό αμαξίδιό του.

Τα εγκαίνια και ο αγιασμός έγιναν στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κληρικοί, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και άλλοι αξιωματούχοι βρίσκονταν στην υπερυψωμένη εξέδρα, όχι όμως ο Γιώργος Καπελλάκης τον οποίο είχαν προσκαλέσει οι διοργανωτές, αλλά δεν μπορούσε να έχει προσβαση στο βάθρο των επισήμων γιατί δεν υπήρχε ράμπα.

"Αυτή δεν απλά μια ακόμα εικόνα αποκλεισμού"

Αυτή δεν είναι απλά μια εικόνα σε μια τελετή εγκαινίων κάποιου γηπέδου στην Κρήτη·
Αυτή δεν είναι απλά μια εικόνα όπου αξιωματούχοι της κυβέρνησης και κληρικοί βρίσκονται σε μια υπερυψωμένη εξέδρα κι ένας παραολυμπιονίκης (και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής) βρίσκεται κάτω, εκτός εξέδρας, με το αμαξίδιο του·
Αυτή δεν απλά μια ακόμα εικόνα αποκλεισμού.

Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας. Και δεν είναι και πολύ κουλ…

Δεν θα πούμε τίποτα άλλο, έχει ζέστη, τα έχω ξαναπεί και θέλω να φάω παγωτό.

Περιγραφή για τα κουλ τυφλά τυπάκια βαριέμαι να βάλω όπως δεν έβαλαν αυτοί εδώ ράμπα.
(Αλλά θα την βρείτε σε σχολιο και αλτ τεξτ)

Αυγενάκης: Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί

Με τη φράση "ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί", ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι επρόκειτο για μια παράλειψη.

"H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας" αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά:

"Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία".


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ