Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κόνσολας: Για πρώτη φορά η νησιωτικότητα αποτελεί κριτήριο για την αυξημένη χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων

20/01/2024
41 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών, λόγω των αυξημένων λειτουργικών τους δαπανών και των εξόδων μετακίνησης, αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα για τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ.Μάνο Κόνσολα.

Ήταν αυτός που το ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό, προκαλώντας εκτενή συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής και πρόσφατα, σε έγγραφη απάντησή του προς τον κ.Κόνσολα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δεσμεύτηκε ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα σε νησί, θα λαμβάνουν προσαυξημένο το ποσό που δικαιούνται από τη χρηματοδότησή τους μέσω της φορολογίας των κερδών του στοιχήματος.

Μάλιστα, υπογράφηκε και η σχετική ΚΥΑ που εξειδικεύει τον τρόπο αύξησης της επιχορήγησης για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία των νησιών.

Τα συγκεκριμένα αθλητικά σωματεία θα λάβουν χρηματοδότηση προσαυξημένη κατά 50%.

Επιπρόσθετα για τα αθλητικά σωματεία, που έχουν έδρα σε νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, όπως και για τα σωματεία ΑμεΑ, καθιερώνεται μίνιμουμ ποσό ετήσιας χρηματοδοτικής ενίσχυσης, το ποσό των 1.700 ευρώ.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ.Κόνσολας: «για πρώτη φορά η νησιωτικότητα αποτελεί κριτήριο για την αυξημένη χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων στα νησιά».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/01 - 14:05
?
Κάτω από 3100 κατοίκους 1700 για την κω στα 1000 ευρώ. Δεν το αναφέρει ο κ Κόνσολας. Όταν προηγούμενες φορές ήταν στα 1700.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ