Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κόνσολας: Να στηριχθεί ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Κω για τη δημιουργία κλειστού σκοπευτηρίου

24/05/2024
46 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την προσπάθεια του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Κω για τη δημιουργία κλειστού σκοπευτηρίου στο νησί, στηρίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας με κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι ο Όμιλος δραστηριοποιείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αφού στερείται υποδομών και κυρίως ενός κλειστού σκοπευτηρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αθλητές του Ομίλου προπονούνται σε εξωτερικό χώρο που έχει ενοικιάσει από τον Ελληνικό Στρατό στην Αντιμάχεια.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προπονούνται στα ολυμπιακά σκοπευτικά αθλήματα και να έχει περιοριστεί η δραστηριότητα του συλλόγου στα αγωνίσματα της πρακτικής σκοποβολής.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Κω έχει αξιοσημείωτη δραστηριότητα, δεκάδες μέλη και έχει οργανώσει με επιτυχία τοπικούς και διασυλλογικούς αγώνες.

Ζητά να στηριχθεί το αίτημα του Ομίλου που έχει υποβληθεί και επισήμως για την παραχώρηση χώρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή «Λινοπότι» της Κω, στο τεμάχιο διανομής 603 (αφού τα 601 και 602 τεμάχια διανομής παραχωρήθηκαν από το 2023 στο Δήμο), έστω και με ενοίκιο προκειμένου να διαμορφωθεί σε κλειστό σκοπευτήριο με δαπάνες του ίδιου του Ομίλου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού


ΘΕΜΑ: «Δημιουργία κλειστού σκοπευτηρίου στην Κω»


Κύριοι Υπουργοί,

Η βελτίωση, αλλά και η δημιουργία αθλητικών υποδομών στα νησιά αποτελεί προτεραιότητα. Συνδέεται με τη διατήρηση και ενίσχυση της ζωής και της κοινωνικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν υπάρχουν αθλητικοί όμιλοι και σωματεία που έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με ίδιες δαπάνες σε αυτή την προσπάθεια, η Πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός.

Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Κω, που δραστηριοποιείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αφού στερείται υποδομών και κυρίως ενός κλειστού σκοπευτηρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αθλητές του Ομίλου προπονούνται σε εξωτερικό χώρο που έχει ενοικιάσει από τον Ελληνικό Στρατό στην Αντιμάχεια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προπονούνται στα ολυμπιακά σκοπευτικά αθλήματα και να έχει περιοριστεί η δραστηριότητα του συλλόγου στα αγωνίσματα της πρακτικής σκοποβολής.

Με δεδομένο ότι ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Κω έχει αξιοσημείωτη δραστηριότητα, δεκάδες μέλη και έχει οργανώσει με επιτυχία τοπικούς και διασυλλογικούς αγώνες, πρέπει να στηριχθεί το αίτημα του Ομίλου που έχει υποβληθεί και επισήμως για την παραχώρηση χώρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην  περιοχή «Λινοπότι» της Κω, στο τεμάχιο διανομής 603 (αφού τα 601 και 602 τεμάχια διανομής παραχωρήθηκαν από το 2023 στο Δήμο), έστω και με ενοίκιο προκειμένου να διαμορφωθεί σε κλειστό σκοπευτήριο με δαπάνες του ίδιου του Ομίλου.

Η προσπάθεια αυτή μπορεί να στηριχθεί και από το Υπουργείο Αθλητισμού, μέσα από την αναζήτηση ακόμα και εναλλακτικού χώρου ή και ενίσχυσης της δραστηριότητας του Ομίλου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

1. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η παραχώρηση μέρους του συγκεκριμένου ακινήτου (και συγκεκριμένα του τεμαχίου διανομής 603) στον Αθλητικό  Σκοπευτικό Όμιλο Κω για τη δημιουργία κλειστού σκοπευτηρίου;

2. Με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να στηρίξει τη δραστηριότητα του Ομίλου και την προσπάθεια του για την κατασκευή κλειστού σκοπευτηρίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ