Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έβγαλε τα ράσα ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Ανδρέας Κονάνος - «Προχωράω παρακάτω»

25/08/2020
389 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

'Ενας από τους πιο γνωστούς κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, με δημόσιο λόγο, παρεμβάσεις, συγγραφικό έργο και ένα διαδραστικό προφίλ στο Facebook, ο Ανδρέας Κονάνος που υπηρετούσε σε ναό στην Αγία Παρασκευή, αποσχηματίστηκε και επέστρεψε στις τάξεις των λαϊκών.

Ο Ανδρέας Κονάνος, ο οποίος πρόσφατα είχε εκδώσει και το βιβλίο με τίτλο «Ζακέτα να πάρεις!» με παιδαγωγικές συμβουλές, χθες Δευτέρα με ένα μήνυμά του στο Facebook, το οποίο συνόδευσε με φωτογραφία στην οποία δεν φοράει πια ράσο, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του.

«Σημερα, 24/8/20, υπεβαλα στην ιερα Αρχιεπισκοπη Αθηνων την παραιτηση μου απο τις ταξεις του Κληρου, και εγινα παλι ενας απλος πολιτης αυτου του κοσμου. Πλεον, ειμαι «σκετο», ο Ανδρεας Κονανος.

Οι λογοι της αποχωρησης μου ειναι αρκετοι και δεν θα αναλυθουν σημερα εδω. Με το κειμενο αυτο θελω να κανω μονο δυο πραγματα: 

Α. Να σε ενημερωσω για την αλλαγη αυτη στη ζωη μου και

 Β. Να εξηγησω τον τροπο που θα δραστηριοποιουμαι απο εδω και περα. Και μονο αυτο.

Μετα απο 20 χρονια ιερατικης ζωης, σημερα αποχωρ?ζομαι τα ρασα. Σε καμια περιπτωση ομως δεν «τα πεταω» με περιφρονηση και αποστροφη! Τα φιλω και τα ευγνωμονω, διοτι για 2 δεκαετιες μου εδωσαν την ευκαιρια να κανω «πατριδα» μου ολη τη Γη, να ζησω καταπληκτικες θεανθρωπινες στιγμες και να γνωρισω ωραιους ανθρωπους σε ολα τα μερη του κοσμου.
Και τωρα, προχωραω παρακατω.
«Φευγω» απο κληρικος. Μα η καρδια μου, η ουσια και ο πυρηνας μου, παραμενουν μαζι σου, αμετακινητα. Αυτα δεν θα αλλαξουν ποτε, παρολο που η μορφη και η εμφανιση? μου θα ειναι πλεον αλλιως» έγραψε μεταξύ πολλών άλλων.

Το μήνυμα είχε ως το πρωί της Τρίτης 57.000 likes και 2,7 χιλιάδες κοινοποιήσεις.




Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ