Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού χτυπά το κύμα κακοκαιρίας – Στα 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

31/01/2021
153 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η νέα μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές στην Ήπειρο και στη Θράκη οι οποίες τη Δευτέρα 1/2 θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής στα Δυτικά και τα Βόρεια, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη. Από 8 έως 18 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 5 έως 15 στη Θεσσαλονίκη.


Το μέτωπο θα κινηθεί από νωρίς το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.


Ποιες περιοχές επηρεάζει η κακοκαιρία

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής το βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, πρόσκαιρα η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα:

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, από τις πρώτες πρωινές ώρες η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν πιθανώς και τα 9 μποφόρ. 

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς. 

Στα 9 μποφόρ θα φτάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο

Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο από το βράδυ της Κυριακής 31/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι νότιοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 2/1 θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ κατά τόπους στις θαλάσσιες περιοχές Χίου, Σάμου, Ικαρίας και Δωδεκανήσων θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 2/1. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου αναμένονται άνεμοι άνω των 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή τους. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ