Με ανακοίνωσή - απάντησή της στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε γνωστό πως θα υπάρξει ένα επιπλέον μέτρο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.
«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;
Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται. Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».
Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη.
Την επικοινωνία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Ο ίδιος σημείωσε πως ήταν μια επικοινωνία «σε πολύ καλό κλίμα» αλλά και πως σε αυτήν αναφέρθηκε πως η απόφαση ήταν «των γιατρών και όχι της κυβέρνησης».
Ακόμα ο πρωθυπουργός φέρεται να του είπε πως «η Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτή περισσότερες μέρες από την Αθήνα» και τέλος τον ενημέρωσε για το πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή.
Το επίδομα που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, αναμένεται να αφορά ολόκληρη τη χώρα και ως εκ τούτου και τις επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που θα παραμείνουν κλειστές έπειτα από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.
Η σχετική εξαίρεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, ενώ κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν στις τρεις περιοχές για να ακούσουν τα παράπονο των επαγγελματιών.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ποσό του επιδόματος εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.000 ευρώ ανά επιχείρηση, με βάση υπολογισμού τον τζίρο του 2019.
reader.gr