Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δεν ανοίγουν τα καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ - Νύχια ούτε στα κομμωτήρια

12/12/2020
49 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα μανικιούρ πεντικιούρ ενώ οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν θα παρέχονται από τα κομμωτήρια, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Τα κομμωτήρια ανοίγουν για υπηρεσίες κόμμωσης, όχι για νύχια (δεν ανοίγουν αυτά τα καταστήματα)» είπε ο κ. Γεωργιάδης στο MEGA.

«Ο λόγος που επιτράπηκαν οι τηλεφωνικές παραγγελίες και η χρήση του PΟS έξω από τα κατάστημα είναι για να βοηθήσουμε τη μικρή επιχείρηση που δεν έχει οργανωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα» ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως «δεν ανοίξαμε τη λιανική πώληση, λόγω του φόβου ότι τα καταστήματα δεν θα τηρούν τα μέτρα, είναι η εικόνα του συνωστισμού στους δρόμους».


«Όταν οι γιατροί μας εξήγησαν ότι ο κίνδυνος ήταν σε λίγες εβδομάδες να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς έπρεπε να προστατέψουμε τη ζωή», είπε ο κ. Γεωργιάδης.


«Ναι» στη μεταφορά μεταξύ δήμων

«Από δήμο σε δήμο μπορεί να μετακινηθεί ένας πολίτης, από περιφέρεια σε περιφέρεια δεν μπορεί», σχολίασε.

Click away 

Όπως έγινε γνωστό, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά για τους καταναλωτές, θα ισχύσει το μέτρο της παραγγελίας εκ των προτέρων και εξ αποστάσεως και παραλαβή εκτός του καταστήματος, στην είσοδό του, όπου και θα γίνεται η πληρωμή ή θα έχει προπληρωθεί κατά την παραγγελία. Μια μέθοδος που έχει γίνει γνωστή ως click away.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφορικά στην μέθοδο αυτή παραδέχθηκε ότι «με την παράδοση εξ’ αποστάσεως δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να ισοφαρίσει το τζίρο που θα έκανε τις γιορτές.

Η παράδοση εξ’ αποστάσεως είναι ένα μέσο που επιλέξαμε όταν κατέστη φανερό ότι είναι αδύνατο να ανοίξει η λιανική πώληση, γιατί είναι μια δραστηριότητα που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε μια εξαιρετικά μεγάλη έκρηξη της πανδημίας», υπογράμμισε.

«Σε χώρες που άνοιξε το λιανεμπόριο, σήμερα ξανακλείνει άρον άρον γιατί υπήρξε αυτό για το οποίο εδώ μας έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες», σημείωσε ζητώντας την κατανόηση του εμπορικού κόσμου.


reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ