Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ελεγχοι και διασταυρώσεις τριετίας στις μισθώσεις τύπου Airbnb: Έρχονται πρόστιμα - φωτιά

29/01/2021
37 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εκτεταμένες διασταυρώσεις σε φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα τύπου Airbnb ξεκινά η ΑΑΔΕ, και μάλιστα για την τελευταία τριετία.

Εκτεταμένες διασταυρώσεις σε φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα τύπου Airbnb ξεκινά η ΑΑΔΕ, και μάλιστα για την τελευταία τριετία. Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν δηλώσει στην Εφορία τα εισοδήματα που έχουν εισπράξει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φόρους αλλά και υψηλά πρόστιμα.

Από φέτος οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα στέλνουν κάθε Φεβρουάριο στην ΑΑΔΕ στοιχεία κρατήσεων και πληρωμών κατοικιών στη χώρα μας ανά ΑΦΜ του κάθε ιδιοκτήτη για το προηγούμενο έτος. Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα περνάει αυτόματα τα στοιχεία με τα εισοδήματα στη φορολογική δήλωση Ε1 των φορολογουμένων που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα τύπου Airbnb, μπλοκάροντας, έτσι, όσους "ξεχνούν" να εμφανίσουν στην Εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ εξετάζει το ενδεχόμενο τα εισοδήματα από ακίνητα τύπου Airbnb να εμφανίζονται από φέτος προσυμπληρωμένα στις φορολογικές δηλώσεις.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων υποχρεούνται να παρέχουν στη φορολογική διοίκηση πληροφοριακά στοιχεία για τις μισθώσεις ακινήτων. Τα στοιχεία που θα λάβει η ΑΑΔΕ θα αφορούν το εισόδημα που απέκτησε κάθε φορολογούμενος στην Ελλάδα από την ενοικίαση κατοικίας στο πλαίσιο της "οικονομίας διαμοιρασμού". Τα στοιχεία αυτά θα διασταυρωθούν με τις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα συγκεκριμένα εισοδήματα δηλώθηκαν στην Εφορία. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν καταρχήν την επιβολή αυτοτελούς προστίμου, το οποίο ξεκινά από 5.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και 20.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα αφορούν τις ακόλουθες παραβάσεις:

Σημειώνεται ότι, προκειμένου ο διαχειριστής ακινήτου να πραγματοποιεί βραχυχρόνιες μισθώσεις, θα πρέπει......


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ