Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επιστολή της Κ. Παπασάββα προς τους Βουλευτές Δωδ/σου: Να ανοίξουν άμεσα τα κέντρα αισθητικής

16/12/2020
43 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Π Ρ Ο Σ Βουλευτές Δωδεκανήσου

κ.Μάνο Κόνσολα ,Υφυπουργό Τουρισμού

κ.Μίκα Ιατρίδη

κ.Βασίλειο Υψηλάντη

κ.Ιωάννη Παπά

κ.Νεκτάριο Σαντορινιό


Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,


ως Επαγγελματίας Πτυχιούχος Αισθητικός, Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Δωδεκανήσου , μέλος του Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ελλάδος, τ.Πρόεδρος επί 12 συναπτά έτη και μέλος του Σ.Ε.Π.Α.ΔΩ.ΚΥ. Νοτίου Αιγαίου ζητώ την συνδρομή σας για την άρση της αδικίας εις βάρος του Κλάδου τον οποίο εκπροσωπώ και δη των Επαγγελματιών Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, στις 11-12-20 ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης κ.Γεωργιάδη η παράταση αναστολής λειτουργίας των ινστιτούτων-αισθητικής προκαλώντας έκπληξη στα μέλη μας, παρ’ ότι προβλέφθηκε ήδη ρητά με Υπουργική Απόφαση (ορθώς) η λειτουργία κατά το επόμενο χρονικό διάστημα τόσο των κουρείων-κομμωτηρίων, όσο και των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών μανικιούρ-πεντικιούρ, που ανήκουν στον ίδιο Κωδικό Άσκησης Δραστηριότητας με τα δικά μας μέλη.

Όπως είναι γνωστό, το επάγγελμα μας έχει κατοχυρωθεί πλέον ως επάγγελμα Υγείας (παραϊατρικό), αποτελώντας μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ασκείται από απόφοιτους Τ.Ε.Ι (ήδη Πανεπιστημίου Δυτικής ΑττικήςΤμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας), αδειοδοτείται δε και εποπτεύεται από τις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Η αδειοδότηση των εργαστηρίων μας προϋποθέτει, ούτως ει άλλως, την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ενδεικτικά αναφέρω τα ξεχωριστά δωμάτια για την περιποίηση προσώπου, σώματος, αποτρίχωσης με LASER, αποδυτήρια, ατμόλουτρο περιποίησης άκρων, ξεχωριστό χώρο αναμονής, γραφείο κλπ. Είναι γνωστό και το έχουν επισημάνει πολλοί ειδικοί επιστήμονες ότι η ψυχική υγεία των Ελλήνων έχει επιβαρυνθεί το δύσκολο αυτό έτος που διανύουμε και οι επαγγελματίες αισθητικοί με τις υπηρεσίες που παρέχουμε βοηθούμε, ανάμεσα σε άλλα, στην ευεξία τους και στην καλή ψυχική τους υγεία. Μπορεί και για το επάγγελμα μας εν καιρώ πανδημίας να εφαρμοστεί ως υποχρέωση η παροχή υπηρεσιών με ραντεβού, χωρίς δυνατότητα αναμονής, όπως άλλωστε ισχύει και για τις υπηρεσίες που αναφέρω παραπάνω και για τις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία τους από τις 14/12. Με τον τρόπο αυτό θα εξαλειφθούν παράλληλα και οι περιπτώσεις άσκησης αθέμιτου

ανταγωνισμού είτε από παροχή αισθητικών περιποιήσεων κατ’ οίκον από ανειδίκευτους, κάτι που, εκτός από φοροδιαφυγή, συνιστά υγειονομική «βόμβα», είτε από την παράλληλη άσκηση αισθητικών πράξεων από επιχειρήσεις συναφούς αντικειμένου, οι οποίες ξεκίνησαν να λειτουργούν ήδη από τις 14/12.

Αποτελεί γεγονός ότι η «a la carte» λειτουργία επιχειρήσεων με συναφές αντικείμενο προκαλεί στις επαγγελματίες αισθητικούς μεγάλη ηθική και οικονομική ζημία. Ανήκουμε μεν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ΚΑΔ 9602.13.02 αλλά ως επάγγελμα υγείας έχουμε την άρτια ακαδημαϊκή γνώση για την τήρηση των πρωτοκόλλων και προστασία ημών και των πελατών μας από τον COVID-19 συντεταγμένο από το Ε.Ε.Αθηνών.

Θεωρώντας άνιση και καταστροφική την διατήρηση της αναστολής των επιχειρήσεων μας ζητούμε τόσον προσωπικά όσο και τα μέλη, τα οποία εκπροσωπώ, την άμεση στήριξη, βοήθεια και συνδρομή σας για την άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας και την επαναλειτουργία των εργαστηρίων-κέντρων αισθητικής μας το συντομότερο δυνατόν ενόψει και της εορταστικής περιόδου που ξεκίνησε.


Με τιμή ευελπιστώντας στην αμέριστη βοήθεια και στήριξή σας,


Παπασάββα-Λαμπαδάκη Κατερίνα,

Επαγγελματίας πτυχιούχος Αισθητικός, κάτοικος Ρόδου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ