Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

"Η Φελίσια και οι λαμπυρίδες του βυθού" – Κυκλοφόρησε το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Δουρίδα Μηταράκη

15/02/2022
108 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Επιστρέφει η παιδική συγγραφέας Δρ. Μαρία Δουρίδα Μηταράκη με το νέο της βιβλίο με τίτλο "Η Φελίσια και οι λαμπυρίδες του βυθού". Ένα βιβλίο όπου πρωταγωνιστεί η Φελίσια που ζούσε σε ένα φανταστικό παραθαλάσσιο χωριό, που φημιζόταν για το υπέροχο παλιό κάστρο και τις ωραίες ακρογιαλιές.  

Όλοι στο χωριό ήξεραν ένα μεγάλο μυστικό. Ότι μπορείς να μιλάς στις λαμπυρίδες του βυθού και εκείνες να ακούν. Μάλιστα όσο περισσότερο μιλάς στις λαμπυρίδες, τόσο πιο πολύ ανακουφίζεσαι από βαριά συναισθήματα. Νιώθεις μία ελευθερία και γαλήνη όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω η ίδια η συγγραφέας. 

Όσο πιο πολύ εκφράζεις τα συναισθήματά σου, τόσο πιο πολύ φωτίζεσαι. Μία αισιόδοξη , θετική και πραγματοποιήσιμη προοπτική ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ο εαυτός του μέσα από τη διαδικασία αναγνώρισης και αποδοχής συναισθημάτων του, όπως σημειώνει η κα. Δουρίδα.  

Την ιστορία συνοδεύουν υπέροχες εικόνες της Μαιρίλιας Φωτιάδου που σε μεταφέρουν στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Once UponaBookσε όλα τα βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικά καταστήματα.  

Η κα. Δουρίδα Μηταράκη αν και επαγγελματικά ασχολείται με την επιστήμη της φυσικοθεραπείας, παράλληλα ξεκίνησε να γράφει και να εκφράζεται μέσα από τα παιδικά βιβλία που έχει κυκλοφορήσει. « Για εμένα η συγγραφή είναι έκφραση. Έκφραση βιωμάτων, συναισθημάτων, αντιδράσεων. Είναι αποσυμπίεση και αναστοχασμός, αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία. Με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών απαιτείται να ξυπνήσει η φαντασία, και αυτό ξεκουράζει. Διότι με τη φαντασία είναι όλα εφικτά και μπορούμε να ταξιδέψουμε παντού και όπως θέλει η ψυχή μας!» 


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ 

Η Μαρία Δουρίδα – Μηταράκη γεννήθηκε στην Κοζάνη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, ενώ εργάστηκε στη Γάνδη ως κλινική φυσικοθεραπεύτρια και στο Λονδίνο ως Επίκουρη Καθηγήτρια, στο Πανεπιστήμιο University of East London. Συνέχισε με σπουδές στην Εκπαίδευση, στο Λονδίνο. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εξωτερική Εξετάστρια στο University of Hertfordshire. Αγαπά και ασχολείται πολλά χρόνια με τη μουσική (πιάνο, χορωδία και κλασσικό τραγούδι). 

Από μικρή, έβρισκε διέξοδο στο γράψιμο, όπου αποτύπωνε τα συναισθήματα και τα καθημερινά της βιώματα. Η γέννηση της κόρης της, Ελισάβετ, της έδωσε την αφορμή να αρχίσει να πλάθει παιδικές ιστορίες. Μετά από την παρακολούθηση σεμιναρίων Συγγραφής και Δημιουργικής Γραφής, αυτές οι ιστορίες απέκτησαν ολοκληρωμένη μορφή με αποτέλεσμα τη συγγραφή των βιβλίων «Το όνομα της ήταν Μπουμπού και δεν ήταν συνηθισμένη στη ζέστη» , «Το όνομά του ήταν Ρόκο και δεν ήταν μια συνηθισμένη βόλτα», «Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά», «Το Ροζ» και «Η Φελίσια και οι λαμπυρίδες του βυθού» . Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Once upon a book. 

Ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της, την κόρη τους Ελισάβετ και τα σκυλάκια τους. 

Ευχόμαστε το νέο βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και να βρίσκεται σε όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες.  

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ