Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θεοχάρης: Ανοίγουμε πανιά στον τουρισμό με ασφάλεια - Το υγειονομικό σχέδιο με 5 ζώνες άμυνας

13/05/2021
87 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

"Ανοίγουμε αύριο με ένα σχέδιο 5 σημείων άμυνας" ανακοίνωσε από το Σούνιο ο Χάρης Θεοχάρης για τον τουρισμό.

Υψώνουμε τείχος ασφάλειας" ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξειδικεύοντας τα μέτρα  για το άνοιγμα του τουρισμού αυτή την ώρα στο Σούνιο.

"Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα ως έναν τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια", είπε  ο υπουργός στην αρχική του τοποθέτηση. 

"Το 2020 ο ελληνικός τουρισμός, κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Ανοίξαμε και υποδεχθήκαμε τους τουρίστες με ασφάλεια", επισήμανε ο υπουργός σημειώνοντας ότι "στοίχημα για το 2021 δεν είναι μόνο η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά προπάντως η ασφάλεια", επεσήμανε. 

"Στόχος και υπέρτατο καθήκον που είχαμε πέρυσι ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον τουρισμό, μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Αποδείξαμε πως ο ελληνικός τουρισμός δίνει μάχες και τις κερδίζει" τόνισε προσθέτοντας πως  "ο ελληνικός τουρισμός ξεχωρίζει γιατί οι Έλληνες νοιάζονται και φέτος νοιάζονται και για την υγεία".

"Οι προτεραιότητες ανατράπηκαν στις ζωές όλων μας. Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια, είναι κάτι που θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία", τόνισε ο υπουργός.

Συνεχίζοντας περιέγραψε τα μέτρα υπενθυμίζοντας πως "ανοίγουμε αύριο με ένα σχέδιο ολοκληρωμένο με τα 5 γνωστά βασικά σημεία άμυνας".  

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού "ανοίγουμε την Παρασκευή με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο: Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς".

Τα μέτρα

1. Πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα

-Πριν την είσοδο η συμπλήρωση του PLF απαραίτητη και φέτος

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR και πιστοποιητικό ανάρρωσης

-Αφού φτάσει κάποιος στη χώρα θα υπόκειται σε ένα συνεχή και στοχευμένο έλεγχο

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων".

Παρουσίαση της καμπάνιας του ΕΟΤ

Στην ειδική εκδήλωση έγινε η παρουσίαση της φετινής καμπάνιας του ΕΟΤ από τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Φραγκάκη. 

Ο γ.γ. του Οργανισμού τόνισε πως το κεντρικό μότο της φετινής καμπάνιας είναι το "Αll you want is Greece - Ότι χρειάζεσαι είναι η Ελλάδα".

"Φέτος ο ΕΟΤ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προβολής τα τελευταία 10 χρόνια, μια καμπάνια έξι μηνών", σημείωσε ο κ. Φραγκάκης για να προσθέσει πως "έχουμε αναλάβει και θα παρουσιάσουμε και άλλες πρωτοβουλίες"

"Πιστεύω ότι η χώρα μας είναι ολόκληρη εν δυνάμει τουριστικός προορισμός, όλο τον χρόνο" δήλωσε ο κ. Φραγκάκης και παρουσίασε τον ιστότοπο visitgreece.gr. 

Στο άνοιγμα του τουρισμού αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τις μετακινήσεις στα νησιά και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται κατά τον έλεγχο που θα είναι υποχρεωτικός από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες και υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες 5 ετών και άνω. 

Όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, από αύριο, 14 Μαΐου, γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, καθώς εκτός από τον τουρισμό ανοίγουν και τα μουσεία, ενώ μετατίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30. Τα εστιατόρια, στα οποία προς το παρόν δεν θα υπάρχει μουσική, θα κλείνουν στις 00:30 ενώ οι πελάτες θα πρέπει να αποχωρούν στις 00:15.

Στις 21 Μαΐου ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι και στις 28 Μαΐου ανοιχτά θεάματα και ακροάματα. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ