Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Καθοδόν νέο επίδομα Τραμπ για τους Ελληνοαμερικανούς

11/01/2021
412 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Αν και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να συμφωνήσουν οι γερουσιαστές με τους βουλευτές στην Αμερική, τελικά εγκρίθηκε το νέο οικονομικό βοήθημα για όλους τους Αμερικανούς πολίτες ανά την γη. Πρόκειται για 600 δολάρια ανά δικαιούχο αν και ο πρόεδρος Τραμπ πίεζε για 2.000 δολάρια το άτομο. 

Αυτή τη φορά οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστούν να κάνουν καμία αίτηση ή ενέργεια καθώς τα χρήματα θα φύγουν αυτόματα βάση των στοιχείων που είχαν δηλωθεί στο πρώτο επίδομα. 

Έτσι εάν κάποιοι έλαβαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού Η.Π.Α. τα πρώτα λεφτά, εκεί θα κατατεθεί και το νέο βοήθημα. Όσοι έλαβαν το επίδομα με επιταγή ταχυδρομικώς, θα λάβουν την νέα επιταγή με τον ίδιο τρόπο χωρίς να κάνουν καμία ενέργεια. 

Να σημειωθεί ότι δεν δίνεται η δυνατότητα να λάβουν το νέο οικονομικό βοήθημα όσοι δεν το έλαβαν την πρώτη φορά καθώς η ειδική πλατφόρμα του IRSέχει κλείσει.  

Να σημειωθεί πως εάν ο δικαιούχος είχε δηλώσει και ανήλικο τέκνο, θα λάβει επιπλέον 600 δολάρια για κάθε παιδί , εφόσον είχε δηλωθεί στην πρώτη αίτηση. Σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα καταβάλλονται σε διαφορετικές φάσεις. Συνήθως ο ενήλικας λαμβάνει το επίδομα πρώτα και έπειτα ακολουθούν τα χρήματα των παιδιών.  

Αξίζει να τονιστεί ότι αρκετοί Έλληνες συνταξιούχοι της Αμερικής που δεν είναι υπήκοοι Η.Π.Α. έλαβαν το πρώτο βοήθημα στα πλαίσια της συνταξιοδότησης τους καθώς είναι κάτοχοι SocialSecurity Number. Αναμένεται και σε αυτή την φάση να λάβουν τα 600 δολάρια.  

Πολλές επιταγές είναι προγραμματισμένες να αποσταλούν από την Αμερική για Ελλάδα στις 6 Ιανουαρίου. Οι διαδικασίες αυτή την φορά θα είναι πιο γρήγορες καθώς το IRS έχει πλέον τα στοιχεία των δικαιούχων. Έτσι αναμένεται σύντομα να φτάσουν οι πρώτες επιταγές και στην Κω οι οποίες θα εξαργυρωθούν στις τράπεζες με τον ίδιο τρόπο όπως την πρώτη φορά.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Ανώνυμο
Ανώνυμο 09/10 - 00:09
Επιταγη
Θα επρεπε να αναφερω το ονομα μου;
Ανώνυμο
Ανώνυμο 09/10 - 00:08
Επιταγη
Εγω βρισκομαι στην ελλαδα.. Ελαβα την πρωτη τον μαιο.. Και αναμενω την δευτερη... Να ελπιζω;
antonopoulos
antonopoulos 30/03 - 18:00
epidomata
περνω συνταξει απο u.s.a ομωσ επιδοματα δεν πηρα ουτε προτι φορα ουτε δεφτερη
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/02 - 11:25
Επιταγη
Έλαβα την επιταγή αλλά δεν εξοφληται από ελληνική τράπεζα , τι κάνω?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/02 - 08:39
Επιταγη
Εμείς την λάβαμε στην Αθήνα 10 Φεβρουαριου
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/02 - 21:32
Επιταγή
Καλησπέρα σας! Μένω στην Αθήνα και ακόμη αναμένω για την επιταγή των 600$ είναι φυσιολογικό να έχει καθυστερήσει τόσο, η υπάρχει πιθανότητα να χάθηκε; Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ