Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία – 73 κλειστά, τα 54 στην Αττική

23/09/2020
56 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων ή σχολείων που έβαλαν "λουκέτο" λόγω του κορονοϊού είναι στην Αττική.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στα σχολεία. Σε λιγότερες από 10 ημέρες από το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 73 σχολεία είναι σήμερα, Τετάρτη, κλειστά. Η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων ή σχολείων που έβαλαν "λουκέτο" λόγω της πανδημίας είναι στην Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 55 σχολεία της Αττικής θα μείνουν κλειστά έως τις 27/9, 30/0 ή 1/10 και 6/10 κατά περίπτωση.

Στα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα θα αναπληρώνονται μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, εννέα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει για όλες τις τάξεις, ενώ στα υπόλοιπα έχει ανασταλεί η λειτουργία μεμονωμένων τμημάτων ή τάξεων, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς. Από αυτά, τα περισσότερα εντοπίζονται εκτός από την Αττική, στα Τρίκαλα, τον Πύργο, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Κατερίνη και την Κέρκυρα. Κλειστά παραμένουν και όλα τα σχολεία της Πέλλας.

Lockdown στα σχολεία της Αττικής;

Η εικόνα των σχολείων της Αττικής είναι μέρος της γενικότερης εικόνας που υπάρχει στην εξέλιξη του κορονοϊού. Η Αττική βρίσκεται σε "πορτοκαλί" συναγερμό. Μόνο την Τρίτη κατεγράφησαν 210 νέα κρούσματα από τα 346 συνολικά. Ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, με όποια μορφή αποφασιστεί από τους ειδικούς, είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει και αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι το επόμενο 10ήμερο κρίνεται ως κρίσιμο για τη λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση. Από σήμερα θα οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι δεν πειθαρχούν στη χρήση της μάσκας, με τους γονείς μαθητών να μπαίνουν στο "κάδρο" στις περιπτώσεις υποκίνησης καταλήψεων στις σχολικές μονάδες με αίτημα "όχι στη μάσκα". Πάντως, ήδη εξελίσσεται ένα κύμα καταλήψεων στα σχολεία, με τον αριθμό των κατειλημμένων σχολείων να ξεπερνά τα 100.

Η λίστα του υπ. Παιδείας ΕΔΩ 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ