Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

18/11/2020
157 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ευκαιρία για επιδότηση μέχρι και 85%

Δεκαήμερη αναβολή στην έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» αποφάσισαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψη όπως επισημαίνουν, τις παρενέργειες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού και τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου. Πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερό του μέρος από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020), με προϋπολογισμό 850 εκατ. Ευρώ. 

Να σημειώσουμε ότι και τα προηγούμενα παρόμοια προγράμματα που έγιναν στη χώρα μας, μέσω του ΕΤΠΑ, βοήθησαν χιλιάδες νοικοκυριά να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις των κτιρίων τους, με τις έρευνες να λένε ότι μειώθηκε έως και 95% η κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια που εντάχθηκαν στο “Εξοικονομώ” από το 2011 μέχρι το 2019. 

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά και ανά περιφέρεια, με διαφορετικές ημερομηνίες σε κάθε γεωγραφική περιοχή, που έχουν ως εξής:

Θεσσαλίας: 09.12.2020

 - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων 11.12.2020

 - Αττικής 14.12.2020

 - Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου 16.12.2020

 - Δυτικής Ελλάδας 18.12.2020

 - Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου 21.12.2020

 - Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 11.01.2021

 - Δυτικής Μακεδονίας 13.01.2021

 - Κεντρικής Μακεδονίας 15.01.2021

 - Πολυκατοικίες 18.01.2021

Σε επικοινωνία που είχαμε με το «Τεχνικό Γραφείο Καλαϊζής- Μάγκος» στην Κω, μας ανέφεραν ότι η ζήτηση για την ένταξη ακινήτων στο πρόγραμμα, είναι μεγάλη και γι αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες, τονίζοντας μας ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία, καθώς η επιδότηση μπορεί να φτάσει και το 85%. 

Η διαδικασία, όπως μας τονίζουν, είναι πολύ απλή, και μπορούν οι μηχανικοί – σύμβουλοι του έργου, να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την διαδικασία και το μόνο που απαιτείται να προσκομίσει ο δικαιούχος, είναι τον φάκελο οικοδομής.

«Στο πρόγραμμα – ανέφεραν- εντάσσονται εργασίες για αλλαγή κουφωμάτων, θερμομόνωση, μόνωση δώματος, εξαερισμός σπιτιού που κάνει αφύγρανση με τον πιο σύγχρονο και εύκολο τρόπο, θερμοσίφωνες. Επιδοτείται η αμοιβή του μηχανικού, ακόμη και οι σκαλωσιές που απαιτούνται για κάποιες εργασίες. 

Επίσης, επιδοτούνται οι αντλίες θερμότητας και με σώματα και με fancoils για ψύξη το χειμώνα.

 Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος θέρμανσης των σπιτιών που υπάρχει δεκαετίες στην Αμερική και πρόσφατα ήρθε στην χώρα μας. Είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον και πολύ χαμηλή η κατανάλωση, άρα γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.» 

Επίσης επιδοτούνται οι εργασίες σε ολόκληρες πολυκατοικίες ή μέρος του κτιρίου και μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα οποιαδήποτε κατοικία θεωρείται κύρια κατοικία. Μάλιστα επιδοτείται 85% ανά ΑΦΜ. Το 80% των σπιτιών στην Κω και στην Ελλάδα είναι αμόνωτα. Δεν έχουν καθόλου μόνωση ή είναι ελλιπής. Αυτό το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία της σωστής και σύγχρονης μόνωσης, που προφυλάσσει το κάθε κτίριο από φθορές προσφέροντας παράλληλα οικονομία, καθώς αναβαθμίζεται ενεργειακά.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ακόμη και αυθαίρετες κατοικίες, φτάνει να έχει πληρωθεί το 30% των ρυθμίσεων». 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ