Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μυρτώ της Πάρου: Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για την αποζημίωση που δεν δικαιούται από το Ελληνικό κράτος

07/05/2021
98 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η οικογένεια της 23χρονης Μυρτώς από την Πάρο ανεβαίνει έναν δικαστικό γολγοθά, καθώς το διοικητικό εφετείο της Αθήνας αρνήθηκε αποζημίωση - Η σκέψη της να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια βρίσκει σύμφωνους εκατοντάδες πολίτες

Την άμεση ευαισθητοποίηση εκατοντάδων πολιτών προκάλεσε η είδηση ότι η Μυρτώ από την Πάρο δεν δικαιούται αποζημίωση από το ελληνικό κράτος. Υπενθυμίζεται, ότι το καλοκαίρι του 2012, η Μυρτώ βιάστηκε και κακοποιήθηκε στο νησί το 2012 από μετανάστη, σε βαθμό που έμεινε μόνιμα παράλυτη.

Την ευαισθητοποίηση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε η δήλωση της μητέρας της που δήλωσε αποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιωθεί, μετά το «όχι» του Εφετείου στο αίτημα αποζημίωσης. 


Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αρνήθηκε να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης, αφού έκρινε ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση από τον αλλοδαπό δράστη. Η μητέρα της Μυρτούς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν δικαιωθεί, δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών που έδραξαν μέσω του χάσταγκ #Για_τη_Μυρτώ να στηρίξουν- τουλάχιστον ηθικά - τόσο την άτυχη κοπέλα όσο και την οικογένειά της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

https://www.reader.gr/koinonia/371271/myrto-tis-paroy-kyma-symparastasis-sto-twitter-gia-tin-apozimiosi-poy-den

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ