Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξυλοκόπησε άγρια 26χρονο ΑΜΕΑ σε νυχτερινό μαγαζί επειδή άργησε να βγει από την τουαλέτα

01/10/2020
130 Εμφανίσεις
0 Σχόλια


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από θαμώνα νυχτερινού μαγαζιού, έπεσε ένας 26χρονος με 67% αναπηρία επειδή καθυστέρησε να βγει από την τουαλέτα.

 Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 26χρονου, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δράστης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε επτά μήνες καθώς αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ ο νόμος προβλέπει μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση.

Το περιστατικό συνέβη πριν τρία χρόνια, ωστόσο η δίκη έγινε την Τετάρτη. Σύμφωνα με την κυρία Ανάσογλου, ο δράστης ξυλοκόπησε τον 26χρονο με 67% αναπηρία επειδή καθυστέρησε να βγει από την τουαλέτα σε νυχτερινό μαγαζί.

Μάλιστα η άλλη πλευρά τρεις μήνες μετά το συμβάν κατέθεσε μήνυση και όπως ανέφερε η δικηγόρος του 26χρονου, αφορά τον μισό ποινικό κώδικα, ενώ στο δικαστήριο «προσπάθησαν να παρουσιάσουν ότι την επίθεση την ξεκίνησε ο 26χρονος».

«Λένε ότι το παιδί τον εξύβρισε, τον απείλησε, χειροδίκησε εναντίον του Ζήτησαν από το παιδί ν' απολογηθεί σε εταίρο δηλαδή στον πταισματοδίκη για μία πράξη που υπάρχουν και πειστήρια από ιατροδικαστή. Το παιδί ήταν χτυπημένο , με μώλωπες. Αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου», δήλωσε η κυρία Αάσογλου και προσέθεσε ότι:

«Αν μπορούσε κάποιος να το δει το παιδί χθες, να δει αυτό που προσπάθησαν να πουν η υπεράσπιση και ο κατηγορούμενος ότι αμύνθηκε. Να δει ένα παιδί να αγκαλιάζει τον εαυτό του όταν άκουγε αυτά τα πράγματα ν' ακούγονται γι' αυτόν. Να κλείνεται στον εαυτό του και να κουνιέται πέρα δώθε, κραυγάζοντας σιωπηλά στο δικαστήριο τις λέξεις “Βοήθεια” και “Δικαιοσύνη”».

Τέλος εξήγησε ότι «το λέμε παιδί γιατί η ψυχούλα του και η καρδούλα του είναι παιδιού. Είπε με πολύ σεμνό τρόπο χωρίς να κατηγορήσει κανέναν “δεν βγαίνω από το σπίτι, δεν έχω παρέες. Είπα “μία φορά και εγώ γιατί βρήκα μία κοπέλα να βγω και δεν μπόρεσα να ξαναβγώ μετά από αυτό που έπαθα”».

Η ζωή μου έχει γίνει ένα βασανηστήριο

Όπως δήλωσε το ίδιο το θύμα μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είχε πάει στην τουαλέτα και αρχικά ο δράστης χτύπησε την πόρτα και στη συνέχεια έσπρωξε βίαια την πόρτα για να μπει και άρχισε να φωνάζει.

«Βγαίνω έξω και του λέω “Γιατί το έκανες αυτό;”. Μου λέει “Έτσι γιατί γουστάρω”. Του λέω δεν ήταν καθόλου σωστό αυτό που έκανες. Μετά εκνευρίστηκε, μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, με γρονθοκοπούσε αλύπητα, ακόμα και σε ευαίσθητα σημεία όπως ο σβέρκος. Ευτυχώς έβαζα συχνά το χέρι μου στον σβέρκο, γιατί αλλιώς μπορεί να είχε αποβεί και μοιραίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα προσέθεσε ότι ένας υπεύθυνος του μαγαζιού, του είπε να περιμένει και να μην βγει έξω γιατί ο δράστης ήταν ακόμα εξαγριωμένος. Βγήκε μετά από περίπου μισή ώρα και όπως λέει, «ερχόταν κατά πάνω μου, χρησιμοποιώντας απειλητικές εκφράσεις εναντίον μου. Πάλι ήθελε να μου επιτεθεί με μανία και να μου κάνει τεράστιο κακό. Πρόλαβε να μου ρίξει μία κλωτσιά και οι υπόλοιποι όσοι ήταν γύρω τον μάζεψαν και μου λένε φύγε τώρα, φύγε όσο είναι νωρίς».

Όπως ανέφερε εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει «στην τουαλέτα ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να κάνει μισό λεπτό, εγώ θα κάνω πέντε λεπτά. Τα χέρια μου μπορεί να τα πλένω πέντε λεπτά, δηλαδή είναι πιο δύσκολη η ζωή μου σε σχέση με άλλους ανθρώπους εξαιτίας αυτού».

Ακόμα δήλωσε ότι μετά την επίθεση αντιμετωπίζει ψυχολογικό τραύμα, «η αλήθεια είναι ότι μου έχει δημιουργηθεί ένα ψυχολογικό θέμα από τότε. Δηλαδή και στον δρόμο όταν κυκλοφορώ αν δω κάποιον άνθρωπο να έχει το ίδιο στυλ, νομίζω ότι είναι αυτός και με ψάχνει για να με εκδικηθεί και να μου ορμήσει και με πιάνει ένα σοκ εκείνη τη στιγμή. Ειδικά στο δικαστήριο που τον έβλεπα και μπροστά μου, με έπεισα κρίση πανικού, έτρεμαν τα χέρια μου. Η ζωή μου δεν ξαναείναι η ίδια από τότε, έχει γίνει ένα βασανιστήριο. Μου έχει δημιουργηθεί πλέον φοβία και με το παραμικρό νομίζω ότι θα πάθω κακό», κατέληξε ο 26χρονος.


reader.gr



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ