Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Σταύρος Λυγερός για τους μολυσμένους μετανάστες που στέλνει η Τουρκία στα νησιά, τους κινδύνους στα Χοτ Σποτ καθώς και την επόμενη ημέρα στην μετά κορονοιού εποχή

12/04/2020
148 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για το σχέδιο του κ. Ερντογάν να στείλει μολυσμένους μετανάστες στα ελληνικά νησιά μίλησε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος κ. Σταύρος Λυγερός. Όπως είπε στην συνέντευξή τύπου στο Ράδιο Πρώτο 91.5, υπήρξαν συμβάντα στο Αιγαίο όπου εντοπίστηκαν λέμβοι μεταναστών από το ελληνικό λιμενικό και δίπλα συνόδευαν τουρκικοί ακταιωροί όπου τα πληρώματα φορούσαν στολές βιολογικού πολέμου.

« Την είδηση γράψαμε πρώτοι στο Slpress.gr με την υπογραφή μου αρχές του μήνα και όχι μόνο δεν διαψεύστηκε, αλλά το ρεπορτάζ των συναδέλφων ενίσχυσε τα όσα μας αποκάλυψε η υψηλόβαθμη πηγή μας. Βάρκα μεταναστών προσπάθησε να εισχωρήσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όταν το ελληνικό λιμενικό απέτρεψε αυτή την ενέργεια, εμφανίστηκε μία ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία όμως έφυγε αμέσως με μεγάλη ταχύτητα. Οι Έλληνες λιμενικοί απόρησαν όμως κατάλαβαν ότι πρόκειται για μετανάστες μολυσμένους με κορονοιό καθώς μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε νέο τουρκικό σκάφος όπου τα μέλη του πληρώματος έφεραν στολές βιολογικού πολέμου». 

Ο κ. Λυγερός μίλησε για την ανησυχία που προκάλεσαν αυτά τα περιστατικά τα οποία τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Μάλιστα ο δημοσιογράφος αποκάλυψε την ανησυχία του σε περίπτωση που μία βάρκα με μετανάστες φορείς του νέου ιού καταφέρει να προσεγγίσει κάποιο ελληνικό νησί.

« Εάν έρθουν στα νησιά μολυσμένοι μετανάστες όπου υπάρχουν δομές όπως στην Κω, καταλαβαίνεται ότι αστραπιαία θα μεταδοθεί ο ιός μέσα στο Χοτ Σποτ καθώς οι διαμένοντες είναι υπεράριθμοι και κυρίως νέοι στην ηλικία. Στην συνέχεια ο κορονοιός θα μεταδοθεί στις τοπικές κοινωνίες. Θα γονατίσει λοιπόν το τοπικό σύστημα υγείας και θα πλήξει την εικόνα της Ελλάδας για το πως διαχειρίζεται τον κορονοιό. Μέχρι στιγμής όλος ο πλανήτης μας δίνει εύσημα και συγχαρητήρια. Μιλάμε για μία ωρολογιακή βόμβα αν καταφέρει η Τουρκία να μας στείλει μετανάστες μολυσμένους με τον νέο ιό. Εύχομαι αυτό το σενάριο να μην συμβεί ποτέ, αλλά μπορεί να γίνει».

Ο Σταύρος Λυγερός κατά την διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για τους τρόπους αποφυγής μετάδοσης του κορονοιού μέσα στις δομές μεταναστών. « Πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα και πιο δραστικά για λόγους υγείας, κοινωνικούς και εθνικούς. Οι μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Δεν υφίσταται σήμερα η συμφωνία του 2016 για να παραμένουν στα νησιά. Είναι απαράδεκτο να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου μετά από πολλούς μήνες ακόμη και χρόνια. Πρέπει να εξετάζονται πιο γρήγορα. Περιμένουν αυτή τη στιγμή 92.000 αιτήσεις. Ας ενισχυθεί η υπηρεσία ασύλου με συνταξιούχους με νομική παιδεία για να προχωρήσουν. Μέχρι τότε όμως οι μετανάστες πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστές δομές όπως εμείς αυτή τη στιγμή με την πανδημία. Κλειστή δομή δεν σημαίνει φυλακή αλλά προστασία. Η πανδημία με το μεταναστευτικό δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που πρέπει να αποφευχθεί».

Τέλος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στις τουριστικές περιοχές όπως είναι η Κως λέγοντας ότι όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει ο τουριστικός κόσμος να ετοιμαστεί για τα χειρότερα. « Θα γονατίσει ο τουρισμός και οι τουριστικές περιοχές λόγω του κορονοιού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτή την εξέλιξη. Θα έχουμε δραματική μείωση αφίξεων. Υπάρχει φόβος στους τουρίστες ,στους ντόπιους  και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την εμπιστοσύνη. Έχουμε πλέον αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Θα πρέπει να πάρει μέτρα η πολιτεία. Βέβαια τι να πρωτοκάνει; Το μόνο καλό είναι ότι τα νησιά έχουν περιθώρια αντοχής εξαιτίας της συσσώρευσης οικονομιών τα προηγούμενα χρόνια».

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Σταύρου Λυγερού: 

https://slpress.gr/ethnika/apokalypsi-i-varka-me-molysmenoys-metanastes-kai-oi-toyrkoi-me-stoles-viologikoy-polemoy/

Σάντυ Λαδικού 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

https://youtu.be/ugDxGW7wZ4s

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ