Μιλώντας στο OPEN, η κυρία Παγώνη κάλεσε την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να εισηγηθεί το άνοιγμα των δραστηριοτήτων με μέτρα προστασίας, υποστηρίζοντας πως «δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε έτσι». Αναφέρθηκε στον συνωστισμό που παρατηρείται σε πλατείες και παραλιακές συνοικίες, τονίζοντας πως ο κόσμος «δεν αντέχει άλλο» και «δεν είναι δυνατόν τα παιδιά και οι νέοι να είναι συνεχώς μέσα στα σπίτια τους».
«Το Σαββατοκύριακο, ενώ είχαμε “lockdown”, όλος ο κόσμος βγήκε και είδατε τι έγινε. Γιατί; Γιατί δεν άντεχε άλλο. Δεν μπορεί άλλο μέσα στα σπίτια. Αν πάτε στα πάρκα θα δείτε τα παγκάκια γεμάτα κόσμο. Έχουν δίκιο, δεν μπορούν να πιεστούν», τόνισε η κυρία Παγώνη.
«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν κάποια αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπου θα αποδώσουν τα μέτρα και το lockdown σε εισαγωγικά, γιατί lockdown δεν υπήρχε», σημείωσε.
«Λάθος η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00»
«Το μέτρο αυτό ήταν λάθος» είπε η κυρία Παγώνη για την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα.
«Κάθε Σάββατο βλέπεις την ουρά μέχρι να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ. Θα μπορούσαν να είναι μέχρι τις 21:00-22:00 για να μπορεί να κινηθεί ο κόσμος πιο άνετα», επεσήμανε.
«Πίεση» στα νοσοκομεία
«Η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική είναι 84% στα 259 κρεβάτια ΜΕΘ. Από την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν 40 κλίνες από τον Ερυθρό Σταυρό και το ΚΑΤ για να καλύψουν τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία που ήταν με γεμάτα κρεβάτια» είπε η κυρία Παγώνη και συμπλήρωσε: «πιέζουμε για το θέμα του προσωπικού, μην ξεχνάτε ότι έχει αρρωστήσει μεγάλος αριθμός υγειονομικών. Περάσαμε δύσκολη εβδομάδα, μη βλέπετε ότι δεν το λέμε. Συγγενείς και ασθενείς δεν αντέχουν άλλο αυτή την πίεση».
«Έχουμε κανονική ροή ασθενών»
«Στο πρώτο και το δεύτερο lockdown δεν υπήρχε η πίεση από ασθενείς που δεν είναι COVID, αλλά τώρα έχουμε ίδιο ποσοστό, κανονική ροή ασθενών που δεν είναι COVID, όπως είχαμε πριν από έναν χρόνο. Ανθρώπους με όλες τις ασθένειες, με καρκίνους, εγκεφαλικά, σοβαρά προβλήματα, καρδιαγγειακά νοσήματα σε ποσοστό όπως ήταν πριν από έναν χρόνο. Έχουν έρθει στην κανονική τους ροή, δεν φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία και καλά κάνουν, πρέπει να έρχονται, πρέπει να κάνουν τα χειρουργεία, πρέπει να προχωρήσει η ζωή ενώ παράλληλα έχουμε και τη νόσο COVID-19», ανέφερε η κυρία Παγώνη.
Δύο μάσκες
«Ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τις δύο μάσκες. Δύο μάσκες φοράμε όπου υπάρχει συνωστισμός, σε νοσοκομεία, λεωφορεία, μετρό, σούπερ μάρκετ. Όταν περπατάς στη Μεσογείων δεν φοράς δύο μάσκες. Όταν φοράς δύο μάσκες δεν φοράς δύο χειρουργικές, φοράς πρώτα τη χειρουργική και από πάνω μία πάνινη», είπε η κυρία Παγώνη.
reader.gr