Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σχέδιο «Ιπποκράτης»: 3.000 αστυνομικοί για τη φύλαξη του εμβολίου

17/12/2020
58 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί αναμένεται να συνεισφέρουν στην υλοποίηση του σχεδίου «Ιπποκράτης» για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και τους χώρους εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την 24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων (7 στον αριθμό αρχικά και στη συνέχεια αναμένεται να αυξηθούν σε 14), όπου σε βαθιά κατάψυξη θα βρίσκονται τα εμβόλια για τον κορονοϊό μέχρι να πάνε στα 750 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, θα οποία θα έχουν και αυτά φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από ακραίες ομάδες αρνητών αλλά και από επίδοξους «ποντικούς», που ενδεχομένως να στοχεύσουν τα εμβόλια για να τα διακινήσουν στη μαύρη αγορά, έναντι φυσικά υψηλότατων ποσών.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης αστυνομική συνοδεία με περιπολικά και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. τον φορτηγών – ψυγείων που θα μεταφέρουν τα εμβόλια, από το αεροδρόμιο στις αποθήκες και μετά στα εμβολιαστικά κέντρα.


Αυτό, βέβαια, σημαίνει αυξημένες ανάγκες για αστυνομικό προσωπικό που παράλληλα θα πρέπει να επιτηρεί και την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού, γι' αυτό και στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως στην Περιφέρεια.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων, πιθανόν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με συνδέσμους από ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Στρατό, Λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν στον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια, όπως επίσης από πού και πότε θα γίνεται η διανομή.

Τέλος, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει για το σχέδιο «Ιπποκράτης» μεταφορές εμβολίων δύναται να γίνουν από τα εναέρια μέσα ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής, καθώς και τα πλωτά του Λιμενικού.


reader,gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ