Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τσιόδρας: Μόλις 15 νέα κρούσματα, 2207 συνολικά - Στους 105 οι θάνατοι

16/04/2020
52 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μόλις 15 νέα κρούσματα, 2207 συνολικά ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Όπως είπε, 69 άτομα είναι διασωληνωμένα, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν ακόμη 3 θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους 105. 

Αναφερόμενος σε νεότερη ανάλυση 4 διαφορετικών κορονοϊών, σημείωσε ότι διαπιστώθηκε κορύφωση δραστηριότητας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Μια μελέτη σε ολλανδικό πληθυσμό έδεικε ότι 3% είχαν περάσει τη νόσο, ενώ στη Φινλανδία, σε μια περιοχή συγκεκριμένη, έφτασε μέχρι το 3.4%. Μελέτες τέτοιες δείχνουν τη σημαντική έλλειψη ανοσίας στο γενικό πληθυσμό, σημείωσε. 

Με τα τελευταία δεδομένα, η θνησιμότητα παραμένει πολύ υψηλή σε πολλές χώρες, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση που υπάρχει επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνουμε, ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: "Αυτές οι μέρες έχουν βαθιά θρησκευτικό χαρακτήρα Όταν στα 30 μου πήγα στο Αγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε ότι η αρετή δεν είναι πλυμμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι, αλλά εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Θα πρέπιε να ευχαριστήσουμε την εκκλησία που ακολουθεί τις υποδείξεις των αρχών. Εγώ στις δύσκολες περιστάσεις παίρνω το παράδειγμα από τα μικρά παιδιά που ζουν μαζί μας και τις δικές μας εμπάθειες και μας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Ενα από αυτά, ο Νίκος είπε ότι θα μας συγχωρέσει ακόμη και αν δε πάνε καλά τα πράγματα. Καλή Ανάσταση".

Αναφορικά με τις κατηγορίες του Τραμπ κατά του ΠΟΥ και τα περί κατασκευασμένου από την Κίνα ιού, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: "Δεν πρόκειται για ιό που προέκυψε από εργαστηριακό πείραμα. Προέκυψε από τη φύση και ο πιο στενός συγγενής του υπάρχει στις νυχτερίδες. Πώς πέρασε προς τον άνθρωπο; Η επικρατέστερη θεωρία λέει ότι έγινε μέσα από έναν μυρμηγκοφάγο. Δεν συμμεριζόμαστε θεωρίες συνωμοσίας". 

"Σαν χώρα δίνουμε το παράδειγμα σε όλο το κόσμο για το πώς μπορείς να νικήσεις τον ιό. Είμαστε στις πρώτες θέσεις. Η επιστήμη συγκρατεί τον ιό όταν εφαρμόζεται με σωστό τρόπο. Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίζουμε έτσι επιστημονικά και για τις ευπαθείς ομάδες. Μπορεί να είναι και στο τέλος του χρόνου. Θα το δούμε, δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε προφήτες" κατέληξε.  

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας σημείωσε ότι ενώ οι 9 στους 10 ακολουθούν τα μέτρα, 1 στους 10 λέει ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. "Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Στις μετακινήσεις δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων" ανέφερε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει  δύο επιπλέον μέτρα που απαντούν στην ανευθυνότητα του 1 στους 10.

"Από Μ. Σάββατο στις 9 το βράδυ ως τη Δευτέρα στις 12 το βράδυ επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το διπλασιασμό των προστίμων στα 300 ευρώ και την αφαίρεση διπλώματος. Επίσης, ο κωδικός β4, μετακίνηση για παροχή βοήθειας, θα ελέγχεται σαρωτικά και ενδελεχώς σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό. Καταχρηστικό β4 θα σημαίνει 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο 150 ευρώ στον συνοδηγό" ανέφερε.  

thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ