Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

10 εκατ. τουρίστες έχει βάλει ως στόχο το 2023 η Αλβανία

06/07/2023
71 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τα 10 εκατομμύρια τουρίστες στην Αλβανία το 2023, από 7,5 εκατομμύρια το 2022, έχει θέσει ως στόχο το υπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Ήδη από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο η χώρα υποδέχθηκε 3,54 εκατομμύρια επισκέπτες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας, αριθμός αυξημένος κατά 35% έναντι του αντίστοιχου τετραμήνου το 2022.

Τα ατού της Αλβανίας, όπως τα προσδιορίζουν τουρίστες στο euronews, είναι το χαμηλό κόστος, η ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, τα όμορφα τοπία και η παράκτια Ριβιέρα μήκους 450 χιλιομέτρων με τις μαγευτικές παραλίες της.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Tour Operators στους Αγίους Σαράντα, Arben Cipa, δηλώνει ότι η αύξηση είναι εμφανής και μπορεί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της χώρας να έχουν αύξηση πελατολογίου κατά 200% σε σχέση με πέρυσι.

Η Flora Xhamani Baba, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Travel Magazine Balkan, αναφέρει ότι κάθε χρόνο καταγράφεται μια αύξηση περίπου 20 έως 30%. Φέτος η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη.

Χαμηλό κόστος

Οι τουρίστες προσελκύονται από τη φυσική ομορφιά της Αλβανίας, τις προσιτές τιμές και τη φιλόξενη φύση των Αλβανών.

Το μέσο κόστος διαμονής και πλήρους διατροφής σε ξενοδοχείο κυμαίνεται από 30 έως 300 ευρώ την ημέρα, ποσό που οι τουρίστες χαρακτηρίζουν φτηνό.

Ένας Ολλανδός τουρίστας είπε: "Έχουμε καλό φαγητό εδώ, ήλιος και όμορφη θάλασσα, όλα είναι καλά. Για εμάς είναι πραγματικά φθηνές οι διακοπές στην Αλβανία, όμορφες και χωρίς πολύ κόσμο"

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην Αλβανία είναι οι άνθρωποι», ανέφερε ένας Γερμανός τουρίστας. «Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ ωραίοι. Όπου κι αν πάμε, σταματούν και ρωτούν αν χρειαζόμαστε βοήθεια».

Όσοι ρωτήθηκαν, είπαν ότι θα επιστρέψουν πολλές φορές.


tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ