Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

141 πυρκαγιές ξέσπασαν στην Χώρα μέσα σε 3 ημέρες

25/07/2022
22 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα το τελευταίο τριήμερο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να χρειάζεται να αντιμετωπίσε 141 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες χρειάστηκαν να καταβάλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τις τελευταίες ημέρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, μιας και κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 141 πυρκαγιές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές, στη Δαδιά Έβρου, στον Σταυρό Λέσβου, και τα Κρέστενα Ηλείας που είναι και τα μεγάλα μέτωπα.

Ομως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μεγάλα ήταν και τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας (Κορώνη), στη Φαιστό Ηρακλείου, στο χωριό Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στα Άνω Λιόσια Αττικής, στο Σοφικό Κορινθίας, στην Τσακατούρα Γρεβενών και στη Βρυσούλα Πρέβεζας.

Πυρκαγιά στη Δαδιά Έβρου

Στη Δαδιά Έβρου, η εικόνα της πυρκαγιάς που μαίνεται για πέμπτη ημέρα είναι καλύτερη. Το βόρειο τμήμα της φωτιάς, προς το χωριό και τις εγκαταστάσεις της Μονάδας, εξελίσσεται καλά, καθώς εκτιμάται ότι λειτούργησε αποτελεσματικά η αντιπυρική ζώνη και η διαπλάτυνσή της.

Το βορειοανατολικό τμήμα της φωτιάς, προς τη Μονή και το δασικό φυτώριο, επίσης έχει καλύτερη εικόνα, καθώς λειτούργησε πολύ καλά η ζώνη που ανοίχτηκε από τις δυνάμεις (υλοτόμους και πυροσβέστες) περιμετρικά της Μονής.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στο ανατολικό τμήμα, προς Λυκοφη. Το βάρος δίνεται στο νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα, ώστε να εξασφαλιστεί η αποικία του μαυρογύπα.

Δουλεύουν από χθες οι υλοτόμοι του Δασαρχείου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν 2 αντιπυρικές ζώνες, ώστε να τοποθετηθούν και επίγειες δυνάμεις ως γραμμή άμυνας μαζί με τα εναέρια μέσα.

Η εξέλιξη της φωτιάς σε αυτά τα δύο μέτωπα είναι αργή και αισιοδοξία φέρνει και το γεγονός ότι στην περιοχή του Έβρου άλλαξε ο καιρός και έπιασε βροχή.

Πυρκαγιά στην Ηλεία

"Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και μέχρι τώρα τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά", ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος.

"Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα ενισχυθούν οι άνεμοι στην περιοχή μας, διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να αυξηθεί, σε λίγες ώρες, η έντασή τους", πρόσθεσε.

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, ο κ. Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως "με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι έχει πληγεί κυρίως ο αγροτικός χώρος, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για καμένα σπίτια". "Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά όταν σβήσει η φωτιά", τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά στη νότια Λέσβο

Η ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή προκαλούν σοβαρές αναζωπυρώσεις στη μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από το πρωί του Σαββάτου στη νότια Λέσβο.

"Οι αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων έντασης 7 μποφόρ καίνε στην περιοχή Ρογκάδα όπου και ξεκίνησε η φωτιά το περασμένο Σαββάτο και βορειοδυτικά του οικισμού της Βρίσας, χωρίς όμως να απειλεί τον οικισμό" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κούφελος, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας.


thetoc.gr
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ