Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

2 εκ. οι προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό για την Ελλάδα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

01/08/2022
117 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Ταβάνι» φαίνεται ότι πιάνει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς κορυφώνεται η φετινή τουριστική περίοδος. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση του έτους, καθώς αποτελεί την περίοδο που σημειώνεται και η εντονότερη κινητικότητα του εσωτερικού τουρισμού. Την ίδια ώρα και οι αφίξεις από το εξωτερικό πιάνουν τα ανώτερα τους επίπεδα και είναι λίγο περισσότερες ή ίδιες με τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου.

Τα ελληνικά νησιά αλλά και οι τουριστικοί προορισμοί της ενδοχώρας «βουλιάζουν» από επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφτάνουν με κάθε τρόπο, αεροπορικώς, ακτοπλοϊκός και οδικώς. Οι πληρότητες κάθε είδους καταλύματος φτάνουν στο 100%.

Σε αναζήτηση του NEWS 24/7 στη μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων στον κόσμο, booking.com, με κριτήρια αναζήτησης ενός δίκλινου δωματίου για την περίοδο 3-12 Αυγούστου, στην συντριπτική πλειονότητα τους, άνω του 97% των καταλυμάτων δεν είχαν διαθεσιμότητα για αυτές τις ημερομηνίες. Εξαίρεση, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, όπως η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος που καταγράφουν χαμηλότερα ποσοστά, με διαθέσιμο ακόμα και το 22% των δωματίων τους.

Από τα μέσα Ιουλίου οι αφίξεις από το εξωτερικό στους περισσότερους κύριους προορισμούς της χώρας είναι σταθερές, αφού οι θέσεις είναι προγραμματισμένες, όπως άλλωστε και ο αριθμός των διαθέσιμων καταλυμάτων. Όπως εκτιμάται από τα πρώτα στοιχεία του Ιουλίου, που μόλις ολοκληρώθηκε, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, υποδέχτηκε με απευθείας πτήσεις περίπου 680.000 ξένους τουρίστες, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως το 5-6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Σύμφωνα με το recovery tracker του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου οι προγραμματισμένες θέσεις για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, φτάνουν κοντά στις 300.000, λίγες χιλιάδες περισσότερες από τις 2 τελευταίες εβδομάδες του Ιούλη. Παρόμοια εικόνα και σε όλα τα άλλα κύρια αεροδρόμια της χώρας. Σταθερά η Αθήνα υποδέχεται περίπου 250.000 επισκέπτες από ξένες χώρες κάθε εβδομάδα και οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι τουρίστες από τη Γαλλία (60.000) και ακολουθούν οι Ιταλοί, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.

Από ποιες χώρες θα έρθουν οι περισσότεροι τουρίστες μέχρι το 15αύγουστο
Στο σύνολο της χώρας για το πρώτο μισό του Αυγούστου, πρώτοι σε προγραμματισμένες θέσεις, έρχονται οι Βρετανοί με 410.000 αεροπορικές θέσεις και ακολουθούν οι Γερμανοί με πάνω από 350.000 θέσεις και τρίτοι οι Ιταλοί με σχεδόν 245.000 θέσεις. Το σύνολο των θέσεων πάντως που έχουν προγραμματισθεί για τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας αυτό το διάστημα, είναι σχεδόν δύο εκατομμύρια.

Μια προσεκτική ματιά στα στοιχεία δείχνει την σημαντική αύξηση των Ιταλών τουριστών προς τη χώρα μας τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο που μόλις πέρασε, γεγονός που δείχνει ότι παραδοσιακά οι περισσότεροι Ιταλοί πάνε διακοπές τον Αύγουστο. Τη δεκάδα με τις χώρες που στέλνουν τους περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα βρίσκονται η Πολωνία και το Ισραήλ, ενώ σταθερός παραμένει ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων από τις ΗΠΑ, που φτάνει τις 17.900 την εβδομάδα.

Γεμάτο κρουαζιερόπλοια το Αιγαίο τον Αύγουστο
Ρεκόρ προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων συνεχίζουν τα καταγράφουν τα περισσότερα λιμάνια. Τον Αύγουστο τη Σαντορίνη θα επισκεφτούν 104 κρουαζιερόπλοια, τη Μύκονο 111, 60 τη Ρόδο και 27 το Ηράκλειο.

Ο εσωτερικός τουρισμός
Οι Έλληνες αν και φαίνεται ότι φέτος ξεκίνησαν τις διακοπές τους ακόμα και από τον Ιούνιο, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα ταξιδέψουν οι περισσότεροι. Το τριήμερο που μας πέρασε αναχώρησαν από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας πάνω από 100.000 επιβάτες, προς όλους τους προορισμούς της χώρας.

Στους επιβάτες αυτούς υπάρχουν και πολλοί ξένοι, όμως ο αριθμός τους είναι δύσκολο να προσδιορισθεί. Τον Ιούλιο οι αναχωρήσεις από τον Πειραιά φαίνεται να ξεπερνούν τις 730.000 φτάνοντας στα νούμερα του 2019.

Πηγή News247.gr - Βίκη Βαμιεδάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ