Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

20 εκατ. ευρώ για βελτίωση του οδικού δικτύου σε τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου

27/10/2023
196 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη βελτίωση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, μέσω της δράσης επιδιώκεται η ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής κινητικότητας, η βελτίωση της σύνδεσης πυλών εισόδου/εξόδου με τα νησιωτικά κέντρα και τουριστικούς προορισμούς, καθώς και η βελτίωση της πρόσβασης σε σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς προορισμούς της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση/βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας, καθώς και σε δρόμους που συνδέουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια με τα νησιωτικά κέντρα ή περιοχές με σημαντικές τουριστικές εγκαταστάσεις και σε δρόμους που οδηγούν σε ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές ή σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Μεταφορών.

Ειδικότερα, προβλέπονται παρεμβάσεις:

- διάνοιξης νέων περιφερειακών / παρακαμπτήριων οδών

- βελτίωσης / διαπλάτυνσης υφιστάμενων επαρχιακών / εθνικών οδών

- βελτίωσης / διαπλάτυνσης δημοτικών οδών που συνδέουν λιμάνια / αεροδρόμια με νησιωτικά κέντρα ή που οδηγούν σε σημαντικούς τουριστικούς / πολιτιστικούς προορισμούς


Tornonews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ