Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ την Τρίτη

20/05/2024
69 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, την ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν.
Η νέα αυτή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια της πετυχημένης Απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου 2024 και αποσκοπεί στο να σταλεί το μήνυμα, όσο πιο σαφές και ξεκάθαρο γίνεται, πώς η Ελληνική Κοινωνία, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο από τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα συμφέροντα, εγχώρια και μη, ασκώντας μία ακραία νεοφιλελεύθερη και καταστροφική για τους πολλούς πολιτική.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυξήσεις-κοροϊδία που έδωσε από 1η Ιανουαρίου 2024, δηλαδή 38,00-42,00 ευρώ καθαρά το μήνα, όταν αυτά που τους υφαρπάζει είναι πολλαπλάσια από την ακρίβεια που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και την αισχροκέρδεια. Έχουν το θράσος δε, να μιλούν για πτώση του πληθωρισμού και ανάπτυξη 2% όταν οι αυξήσεις στα προϊόντα βασικής ανάγκης πλέον είναι αστρονομικές.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους Υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία. Με την στήριξη των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, να παραπληροφορήσουν και να τιθασεύσουν την οργή του λαού.
Κουνάνε, δήθεν το δάκτυλο, στις πολυεθνικές, τους σουπερμαρκετάδες, τους κουμανταδόρους της ενέργειας και από την άλλη τους κλείνουν το μάτι για λεηλασίες σε βάρος του κόσμου της εργατιάς και των μισθοσυντήρητων. Είναι η ώρα λοιπόν της αφύπνισης και του ξεσηκωμού για να αλλάξει αυτή η πολιτική και να γίνει ο απλός άνθρωπος η προτεραιότη- τα και όχι το κεφάλαιο.
Δεκατέσσερα (14) χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, βλέπουμε τις αποδοχές να έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική εξό- ντωσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και τα παρουσιάζει ως εισοδηματική πολιτική που θα λύσει το πρόβλημα.
Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός αμείβεται με 734,00 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680,00 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων και για την πλειοψηφία των εργαζομέ- νων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι αυτό όταν τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, οι αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής προκαλούν ίλιγγο και η ακρίβεια γενικώς καλπάζει. Και αντί να ντρέπονται οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να μιλούν για… αυξήσεις.

Για τους μόνους που έχουν χρήματα είναι για τους Διοι- κητές των Οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου, τα δικά τους παιδιά, στους οποίους έδωσαν αυξήσεις 76% τον μήνα!!! Έχουν χρήματα για τους κομματάρχες και τους γαλάζιους «επιστήμονες» που τοποθέτησαν σε θέσεις «κλειδιά» για να ελέγχουν τη ροή των χρημάτων. Αυτό μπορούν να το κά- νουν. Να τοποθετήσουν σωστά τα κλειδιά και να αποτρέψουν μία σύγκρουση τρένων δεν μπορούν.
Ίδια ακριβώς πολιτική και τακτική. Διέπραξαν ένα έγκλη- μα στα Τέμπη, σκότωσαν νέα παιδιά, διέλυσαν οικογένειες και έκαναν μία Εξεταστική απλά για να βγουν… λάδι. Επιβάλ- λουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και μιλάνε για αυξήσεις. Ο λαός όμως δεν ξεχνά. Τιμωρεί…

Συνάδελφοι,
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδρά- σουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ! Στις 28 Φεβρου- αρίου 2024 απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 ΜΑΪΟΥ 2024 συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις και όχι αυξήσεις-κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να προε- τοιμάσουν τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την μαζική, ενωτική και δυναμική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και να πάρουν όλες τις αναγκαίες πρω- τοβουλίες (Ενημερωτικές Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, Περιοδείες στους χώρους εργασίας κ.λπ.) για την επιτυχία της.

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.
• Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του13ου και14ου μισθού.
• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.
• Αναγνώρισημισθολογικάτηςδιετίας2016-2017.
• Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
• Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
• Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.
• Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.
• Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
• Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ