Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

331 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - 103 τα νέα

15/03/2020
275 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με αυξημένα μέτρα κατά του κορονοϊού έγινε η καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 331. Από αυτά 51 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 8 διασωληνομένοι. 

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ έχουν εξεταστεί περίπου 4.000 δείγματα. 

Είπε ο κ. Τσίορδας: «Έχουμε 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 54 νέα κρούσματα από προηγούμενα 24ώρα. Μας ανακοινώθηκαν σήμερα. Αναμενόμενο λόγω φόρτου εργασίας. Ο εργαστηριακός έλεγχος σε πολίτες με ήπια συμπτώματα ή 331. Οι 44 έχουνπιθανή εγχώρια μετάδοση, δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή συσχέτιση με άλλο κρούσμα.

Μην ξαναχρησιμοποιήσετε τον όρο «ορφανά». Συνολικά 51 νοσηλεύονται κι 8 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πατρών Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα, έχουν ελεχθεί περίπου 4000 εργαστηριακά δείγματα. Μια τέτοια επιδημία συνοδεύεται με αντίστοιχους θανάτους. 4 έχουν καταλήξει. 10 έχουν πάρει εξιτήριο».

Ο κ. Τσιόρδας είπε επίσης: «Όλο και περισσότερο όσο προχωράει η επιδημία θα βλέπουμε παρόμοια ποσοστά. Είμαστε σε ένα ποσοστό λίγο παραπάνω από τα διεθνή δεδομένα. Είναι περίπου 3%. Οι άνθρωποι είχαν ήδη νοσήματα, κάποιοι ήταν στο γκρουπ των Αγίων Τόπων.

Δεν με ανησυχεί δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει, ούτε έχουμε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων. Οι επόμενες εβδομάδες θα μας δώσουν καλύτερα στοιχεία. Κάθε ένα από αυτά τα κρούσματα δίνει 2 άλλα, κάθε 2 άλλα 4. Τα μέτρα που έχουμε πάρει θα δούμε αποτέλεσμα μετά από 2-3-4 εβδομάδες. Η καμπύλη έχει εκθετική αύξηση, θα δούμε πως θα είναι μετά από 2 εβδομάδες».

Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά: «Οι διασωληνωμένοι είναι όλοι άντρες με μ.ο. ηλικίας τα 77 έτη. Η μέση ηλικία όσων νοσούν είναι 64 έτη και η πλειοψηφία είναι άνδρες. Οι περισσότεροι είχαν ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας».

Για τους πιστούς που σήμερα γέμισαν τις εκκλησίες είπε: 

«Να αποφύγουμε τις συναθροίσεις, ιδιαίτερα των ευπαθών που προσέρχονται στις εκκλησίες, ελπίζουμε αύριο που συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος να πάρει τις σωστές αποφάσεις».

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ