Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

20/07/2024
94 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Σήμερα, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ημέρα που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία και στις ζωές των ανθρώπων της. Αυτή η επέτειος δεν είναι μόνο μια υπενθύμιση των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα, αλλά και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις συνέπειες και τα διδάγματα που προκύπτουν από εκείνη τη σκοτεινή περίοδο.

Η εισβολή που ξεκίνησε την 20ή Ιουλίου 1974, έπειτα από το πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β' και της Ελληνικής χούντας, κατέληξε στην κατοχή του 36,2% της κυπριακής γης, εκτοπίζοντας 120 χιλιάδες Ελληνοκύπριους και οδηγώντας σε χιλιάδες θανάτους και εξαφανίσεις. Πρόκειται για μια πράξη που παραβιάζει βαθύτατα το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Οι επιπτώσεις αυτής της εισβολής είναι ακόμη αισθητές σήμερα, με τη διαίρεση του νησιού να παραμένει ανεπίλυτη.

Το κυπριακό ζήτημα είναι, πρώτα και κύρια, ένα διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής. Η δικαιοσύνη και η ειρήνη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την αναγνώριση της αλήθειας και την ανάληψη των ευθυνών. Η διεθνής κοινότητα, και όλοι οι Έλληνες, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια λύση που θα επανενώσει την Κύπρο, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα και την ασφάλεια όλων των Κυπρίων.

Σε αυτή την επετειακή ημέρα, ας θυμηθούμε τις θυσίες των Κυπρίων και ας ανανεώσουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Εμείς, ως πολίτες της Νισύρου και ως άνθρωποι που πιστεύουμε στις αρχές του δικαίου και της δημοκρατίας, δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την οδύνη και την αδικία που υπέστησαν οι αδελφοί μας στην Κύπρο.

Η ελπίδα για μια δίκαιη λύση παραμένει ζωντανή και η δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την ειρήνη και τη δικαιοσύνη είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

 

Με βαθύ σεβασμό και αφοσίωση,

 

Χριστοφής Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/07 - 14:42
Κως
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ"

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ