Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αφιερωμένο για την "Hμέρα της Γυναίκας" και τα κατορθώματά της. Που πάμε; (Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

08/03/2024
106 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ας απευθυνθούμε στις γυναικείες οργανώσεις, όπως στην ΕΓΕ  (Ένωση Γυναικών Ελλάδος) και στην   ΟΓΕ (Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος).  

Η  μια η ΕΓΕ έχει ΠΑΣΟΚ κικές  βάσεις με την Μαργαρίτα Παπανδρέου μπροστάρισα, όπου είχα την τύχη να την γνωρίσω.  

Η  άλλη η ΟΓΕ συγκεντρώνει  όλη την αριστερή ιδεολογία.  Στο διάβα του χρόνου, έγιναν πολλές  κινητοποιήσεις των γυναικών, για να επιτύχουν ισότητα στην εργασία, στο οικογενειακό δίκαιο, στην οικιακή οικονομία, στο γάμο  στη μητρότητα και σε πολλά δικαιώματα. 

Όπως  για το δικαίωμα της γυναικείας ψήφου και αυτό των αμβλώσεων, θεωρώντας ότι μπορούν να διαθέσουν το σώμα τους και το περιεχόμενό του ελεύθερα, όπως θέλουν. 

   Ένα άλλο πρόσφατο γυναίκειο κίνημα, το ‘ME TOO’ δηλαδή ‘συνέβη και σε εμένα’,  υποστήριξε τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά ή βιάστηκαν, από ανωτέρους συναδέλφους και συντρόφους τους, φέρνοντας τα προβλήματά τους, μέχρι τη ζυγαριά της Δικαιοσύνης. 

Ακόμα  και οι ‘sugar daddies’, οι γλυκύτατοι μέντορες και Πυγμαλίωνες, που ζητούν ανταλλάγματα, για να περάσουν  κάποιες φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια ή για να προωθήσουν της μέτριες αρτίστες, σαν πρώτο καλλιτεχνικό όνομα, φίρμας,  και αυτοί  δυστυχώς κάπου υπάρχουν υποτιμώντας και προσβάλλοντας τις γυναίκες. 

Πόσα όμως έχουν επιτύχει οι γυναικείες οργανώσεις, ώστε οι γυναίκες να έχουν μια αξιοπρεπή θέση στην κοινωνία και μπροστά στην υπεροχή, του λεγόμενου ανδρικού, ισχυρού φύλου; 

Σήμερα  η γυναίκα γελοιοποιείται και υποβιβάζεται καθημερινά. Διαβάζουμε  ότι γυναίκα που επιχείρησε φύλο- μετάβαση, αφού αφαίρεσε τα στήθη της,  την στιγμή πριν  την αφαίρεση της μήτρας, βρέθηκε τεσσάρων μηνών έγκυος και το ανέβαλε. 

Σε μια άλλη περίπτωση, γυναίκα  έμεινε έγκυος και μετά πήρε ορμόνες, αφήρεσε ό, τι της θύμιζε γυναικείο χαρακτηριστικό,  μεταμορφώθηκε σε άνδρα και φωτογραφήθηκε ως άνδρας σε εγκυμοσύνη,  σε διεθνές περιοδικό. Σε  άλλες ειδήσεις ακόμη πιο παράλογες, οι Άγγλοι επιστήμονες ανακάλυψαν χημικό γάλα, που το δίνουν σε άντρες ομοφυλόφιλους και θηλάζουν με θήλαστρο τα τεκνοθετημένα βρέφη ή παίρνουν ορμόνες και παράγουν οι ίδιοι τεχνητό γάλα και θηλάζουν.  

Και ο χορός του αφύσικου και του παραλογισμού συνεχίζεται, με γυναίκες να κάνουν φύλο- μετάβαση να χειρουργούνται, να βγάζουν  γένια  κλπ  αντρικά χαρακτηριστικά και τελικά να μετανιώνουν και να αυτοκτονούν, από σοβαρή διαταραχή αυτοπροσδιορισμού και αποδοχής του φυσιολογικού φύλου τους. Και  η παράνοια συνεχίζεται.  

 Ένας  υπουργός των ΗΠΑ,  ζήτησε από το ακροατήριο του, να καταργηθούν οι όροι κυρίες και κύριοι,  φίλες και φίλοι, άνδρες και γυναίκες, μητέρα και πατέρας, αυτός και αυτή.  Αλλά  να αντικατασταθούν με ουδέτερες αντωνυμίες και με τη λέξη άνθρωποι ή σύντροφοι.

 Λες  και οι άνθρωποι δεν χωρίζονται από τη φύση σε άνδρες και γυναίκες, λες και οι γονείς που τον γέννησαν δεν ήταν άνδρας και γυναίκα, πατέρας και μητέρα.  Σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη κατόπιν αιτήματος των Λοατκι, αφαιρέθηκαν   ο όρος μητέρα, πατέρας και αντικαθίσταται με τον όρο γονέας Α και γονέας Β. 

Όσο   για την παρένθετη μητέρα, νομιμοποίησαν την γυναίκα ‘κλωσσομηχανή’ που θα νοικιάζει τη μήτρα της,  το σώμα της και θα πουλά το σπλάχνο της, για υιοθεσία στους ομοφυλόφιλους.  Φυσικά στα τεκνοθετημένα παιδιά των ομοφυλόφιλων, ανδρών, η απουσία της μητρικής αγκαλιάς, είναι επώδυνη και εμφανής.

 Αλλά  τι άλλο να πούμε. Είδαμε  και αντικρίσαμε, σε επίσκεψή μας στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας,  νόμιμα να βρίσκονται σχεδόν ημίγυμνες γυναίκες σε βιτρίνες, σαν ζωντανές κούκλες, προς σεξουαλική εκμετάλλευση. Άραγε αυτές οι γυναίκες σεξεργάτριες,   πως αισθάνονται;  

Και όμως καμιά γυναικεία οργάνωση δεν τις υπερασπίζεται, για να καταργηθεί αυτό το προσβλητικό θέαμα βιτρίνας. Δεν θα  πρέπει να ξεχάσουμε την συχνή ενδοοικογενειακή βία, με θύματα τις γυναίκες την κακομεταχείριση των γυναικών και την σεξουαλική  κακοποίηση, από άνδρες, θείους, πατεράδες και αδελφούς, μέχρι παππούδες. Αντίθετα οι γυναικοκτονίες, είναι πολύ πιο συχνές. 

 Το  φαινόμενο ακόμη πιο οδυνηρό  είναι οι γυναίκες  που  σέρνονται ερείπια, άστεγες, ναρκομανείς, αλκοολικές και εξαρτημένες στους δρόμους, όταν θα μπορούσαν να έχουν μια κανονική θέση στην κοινωνία. Όλα  αυτά οι γυναικείες οργανώσεις, σίγουρα τα παλεύουν, όπως τελευταία η ομιλία τους στη Βουλή, για την στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας, με πρωταγωνίστρια την γυναίκα. 

Αν και παλεύουν χρόνια τι  πέτυχαν, μετά από τόσους αγώνες θυσίες, συγκεντρώσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες; 

 Ισότητα  ναι, ομοιότητα όχι. Δηλαδή να  τις υποκαθιστούν και να γελοιοποιούν το γυναικείο ρόλο τους  μερικοί άντρες. Σήμερα ημέρα της γυναίκας, ας προβληματιστούν όλες οι γυναικείες οργανώσεις και ας συνεχίσουν πιο δραστικά τους αγώνες, για την γυναικεία αξιοπρέπεια, που χάθηκε στην νεοταξική,   αφύσικη οικογένεια και στην βίαιη σημερινή, παρακμάζουσα κοινωνία. 

Ξανθίππη Αγρέλλη   8/3/2024

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ