Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Airbnb: Ποιοι είναι οι τρεις πιο φθηνοί προορισμοί στην Ελλάδα

11/07/2024
155 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της AirDNA. Ωστόσο καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ επιμέρους περιοχών.

Μπορεί η Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ωστόσο, σε 119 ελληνικούς προορισμούς από τους 277 συνολικά διατίθενται καταλύματα τύπου Airbnb τα οποία ενοικιάζονται σε τιμή ίση ή χαμηλότερη των 100 ευρώ. 

Οι τρεις πιο φθηνοί προορισμοί με 10 ή περισσότερα ακίνητα στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι, σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία AirDNA, το Σουφλί με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση τα 36,74 ευρώ, η Λαμία με μέσο κόστος τα 44,46 ευρώ και ο δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη με 49,16 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την Αττική, το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και το Αιγάλεω ξεχωρίζουν ως προορισμοί για ενοικιάσεις τύπου Airbnb, με το μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ.


Στον αντίποδα, σε 16 προορισμούς της χώρας, η μέση ημερήσια τιμή φτάνει ή υπερβαίνει τα 250 ευρώ.  Στην κορυφή των πιο ακριβών προορισμών συγκαταλέγεται η Μύκονος. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στο νησί των ανέμων ξεπερνά τα 754,39 ευρώ, εδραιώνοντας τη φήμη της ως ένας προορισμός για τουρίστες με γερά πορτοφόλια. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα της AirDNA, η Μύκονος είναι ένας από τους προορισμούς που έβαλαν την Ελλάδα στον χάρτη ως μια από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.


Οι πιο ακριβοί και οι πιο φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη

Εκτός από την Ελλάδα, πάντως, η Ισλανδία, το Μονακό, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία συγκαταλέγονται στη λίστα με τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης ως προς την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Πιο αναλυτικά, με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση τα 253 ευρώ, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, με την Ισλανδία να καταλαμβάνει την κορυφή στα 264 ευρώ. Ακολουθεί το Μονακό στα 261 ευρώ, το Ηνωμένο Βασίλειο στα 260 ευρώ και την πεντάδα συμπληρώνει η Ισπανία στα 236 ευρώ.

Στον αντίποδα, οι φθηνότερες χώρες στην Ευρώπη είναι προορισμοί της Ανατολικής Ευρώπης, όπως το Κόσοβο, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία.


euro2day.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ