Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ακρίβεια: Νέες αυξήσεις σε καταναλωτικά προϊόντα ως 30%

08/01/2023
30 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Άσχημα τα μαντάτα για τους καταναλωτές καθώς έρχονται νέες εκρηκτικές αυξήσεις στις ήδη φουσκωμένες τιμές την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών έρχονται αυξήσεις που φτάνουν το 30% σε απορρυπαντικά και σαμπουάν και σε βρεφικές πάνες,   αυξήσεις της τάξεως του 20% σε δημητριακά, ενώ κατά 18% θα ακριβύνουν τα τυριά, 14% το ρύζι και 8% το βρεφικό γάλα.

«Είναι αυξήσεις δυσανάλογες από τους μισθούς που παίρνει ο κόσμος», λέει πολίτης στην κάμερα του OPEN , ενώ ένας δεύτερος σχολιάζει: «Είναι όλα ακριβά, πώς θα τα βγάλει πέρα μια οικογένεια;».

Το νέο άλμα στις τιμές των τροφίμων και των βασικών προϊόντων έρχεται παρά τη μείωση του πληθωρισμού και ειδικότερα των τιμών ενέργειας, ενώ η κυβέρνηση βάζει στο μικροσκόπιο το νέο κύμα ανατιμήσεων, αλλά δεν φαίνεται να έχει βρεθεί λύση ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές.

«Οι αυξήσεις των προϊόντων είναι σε συνάρτηση και με τις αυξήσεις της πρώτης ύλης. Συνεχώς κάνουμε ελέγχους γνωρίζετε και για τον τρόπο που λειτουργεί το καλάθι και για τα υπόλοιπα προϊόντα», δήλωσε στο OPEN ο αναπληρωτής  υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Την ίδια ώρα, η εμπορική κοινότητα ρίχνει το βάρος της στην εκπτωτική χειμερινή περίοδο που ξεκινά από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Γεωργιάδης: Δεν θα έχει ανατιμήσεις το καλάθι του νοικοκυριού
Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως: «στο καλάθι του νοικοκυριού δεν υπάρχουν ανατιμήσεις. Στα 833 προϊόντα έχουμε αυξήσεις στο 8% των προϊόντων, μειώσεις στο 7% και σταθερές στο υπόλοιπο ποσοστό. Αθροιστικά τα καλάθια φαίνεται μία αύξηση της τάξεως του μισού ευρώ, σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές στα νωπά κρέατα κατά τη διάρκεια των εορτών, σε μία βδομάδα θα έχει ομαλοποιηθεί. Το καλάθι εξακολουθεί να έχει αποπληθωρισμό».

Για το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο του καλαθιού και στα κρεοπωλεία και αρτοποιία σημείωσε πως: «Για να κάνουμε το καλάθι και στα υπόλοιπα πρέπει να συνεννοηθώ πρώτα με τους αρτοποιούς γιατί εάν τους επιβάλω το μέτρο, θα τους κάνω ζημιά. Δεν θέλω να κάνω ζημιά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Πηγή newpost.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ