Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» η απάντηση για τις βάσεις αεροδιακομιδής

28/03/2024
109 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» είναι η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Ευάγγελος Τουρνάς, στο αίτημα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία 4 βάσεων πτητικών μέσων για αεροδιακομιδές από τα νησιά.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος, και στην απάντησή του ο κ.Τουρνάς αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή ζητήματα, σας γνωρίζεται ότι, δυνάμει του άρθ. 54 του ν. 5075/2023 (Α’ 206), ορίζεται ότι «για τις ανάγκες σχεδίασης και υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών (ΕΣΕΔΑ), συστήνονται, πλέον των βάσεων από τις οποίες επιχειρούν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, για τις αεροδιακομιδές επ’ ωφελεία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), ως ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), οι κάτωθι Βάσεις Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ):

α) πρώτη ΒΕΕ, με έδρα την Ελευσίνα Αττικής,

β) δεύτερη ΒΕΕ, με έδρα την Καβάλα,

γ) τρίτη ΒΕΕ, με έδρα τη Νέα Αγχίαλο,

δ) τέταρτη ΒΕΕ, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης,

ε) πέμπτη ΒΕΕ, με έδρα τα Ιωάννινα,

στ) έκτη ΒΕΕ, με έδρα την Ανδραβίδα.

Σε καθεμία από τις ανωτέρω ΒΕΕ διατίθενται εναέρια μέσα (ελικόπτερα), καθώς και το αναγκαίο σε ειδικότητες και αριθμό προσωπικό, τα οποία εκτελούν υπηρεσία φυλακής και βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διενέργεια επιχείρησης διάσωσης και αεροδιακομιδών. Στο πλαίσιο επικαιροποίησης του ΕΣΕΔΑ, δύναται να τροποποιείται και ο αριθμός των ΒΕΕ.

Επισημαίνεται ότι η διασπορά των βάσεων στις ανωτέρω περιοχές έγινε κατόπιν μελέτης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, με κριτήριο τις ιδιαίτερες επιχειρησιακές ανάγκες έκαστης περιοχής, καθώς και με γνώμονα την κάλυψη και του αντικείμενου της εναέριας διάσωσης, η οποία αποτελεί αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Περαιτέρω, δε, τονίζεται ότι οιαδήποτε τροποποίηση του αριθμού των Βάσεων Ετοιμότητας/Επιφυλακής θα πραγματοποιείται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Επιτελείου Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Α.Β., στο πλαίσιο του εν λόγω επιχειρησιακού σχεδιασμού βάσει και των εκάστοτε συγκεκριμένων επιχειρησιακών απαιτήσεων».


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ