Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

29/06/2024
145 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ανέβηκαν οι τόνοι στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη. Λάβρος ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης κατά της επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο” Χρύσας Καραγιάννη, της ζήτησε να ανακαλέσει τις δηλώσεις της σε συνέντευξη που παραχώρησε σε έντυπο των Κυκλάδων, χαρακτηρίζοντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως ένα «μαγαζάκι» που «κάνει καλά τις δουλειές του». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αφορούσαν στον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας που έφερε προς ψήφιση η περιφερειακή αρχή. Στην ίδια συνέντευξη η κα Καραγιάννη δήλωνε επίσης ότι ο ΟΕΥ τροποποιήθηκε για να «εξυπηρετηθούν συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων».
Απαντώντας στον κ. Λεονταρίτη, η κα Καραγιάννη δήλωσε ότι εννοούσε ότι εγείρει πολλά ερωτηματικά η τροποποίηση του ΟΕΥ και ότι οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται γιατί να «μεταφέρεται το βάρος των τεχνικών υπηρεσιών στη Ρόδο, μήπως για να ελέγχονται καλύτερα;».
«Δεν εκλέγομαι ακολουθώντας την τακτική σας κα Καραγιάννη. Δεν πηγαίνω στη Σύρο να λέω κοίτα τι σας έκαναν οι Ροδίτες και εδώ να κάνω μόκο. Δεν ακολούθησα αυτή την τακτική. Δεν το έκανα ποτέ. Δεν το είχα ανάγκη… Η κα Καραγιάννη θέλει απλά να προσβάλει προσωπικότητες και υπολήψεις. Είναι ντροπή…», είπε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος.
Συνεδρίαση λογοδοσίας
Μετά την τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ακολούθησε η τρίτη συνεδρίαση λογοδοσίας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Νέα εποχή στο Νότιο Αιγαίο”, Μικές Ζηρούνης έθεσε το θέμα σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο και ρώτησε αν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να καλύψει το μισθολογικό κόστος των εργαζόμενων.
Ο Περιφερειάρχης, κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι ήδη η ΠΝΑι χρηματοδοτεί το ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο. Μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου καλύπτεται η μισθοδοσία (για την κινητή μονάδα σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο), όπως άλλωστε ισχύει και σε άλλες κοινωνικές δομές. Ακόμη και σήμερα, εφόσον αποφασίσει το Υπουργείο να συνεχισθεί η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο, η Περιφέρεια μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη δομή.
Η κα Χρύσα Καραγιάννη υπέβαλε ερώτημα για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ως γνωστόν είχε πάρει απόφαση να «υιοθετήσει» τα δύο ανήλικα τέκνα του άτυχου εθελοντή και μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους να παρέχει το ποσό των 24.000 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Καραγιάννη, μπορεί τελικά να μην προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία η οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων, θα μπορούσε ο Περιφερειάρχης ως διατάκτης να δώσει την εντολή για την υλοποίηση της δαπάνης.
Στην κα Καραγιάννη απάντησε ότι το περιφερειακό συμβούλιο έλαβε την απόφαση ως πολιτικό όργανο. Ωστόσο πολλές αποφάσεις έχουν συναντήσει εμπόρια στη διαδικασία υλοποίησής τους. Ανέφερε ότι μέσα σε όλα τα άλλα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, δεν βοήθησε το πιστοποιητικό θανάτου, από τον οποίο δεν προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα συνδέεται με τις πυρκαγιές. «Η πρόθεσή μας ισχύει και η βούλησή μας είναι δεδηλωμένη. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να βρούμε τη λύση», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος. Διευκρίνισε ότι το «κώλυμα» που παρουσιάστηκε δεν οφείλεται σε λάθη εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να παρακαμφθούν οι νόμοι.
Για την ολοκλήρωση του φράγματος της Κρητηνίας και την κατασκευή αρδευτικού δικτύου ρώτησε η κα Χατζηγιάννη Μαρία, μέλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση. Ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι παρουσιάστηκαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες και ότι ο ανάδοχος έχει ζητήσει παράταση 18 μηνών για την ολοκλήρωση του έργου. Το αίτημά του θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής.

Ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Μιχάλης Φραγκίσκος έθεσε μία σειρά από θέματα σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου, τις υποστελεχωμένες δομές υγείας, τα υποστελεχωμένα κέντρα πρόνοιας, τις ακτοποϊκές συνδέσεις.



 dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ