Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χρυσόστομου «Μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει – Δεν μένεις έγκυος από βιασμό»

02/09/2022
62 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ακραίες απόψεις εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης μιλώντας για το θέμα των αμβλώσεων προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.`

Ανέφερε ότι για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό. «Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παρά μάλιστα τις αντιδράσεις ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος συνέχισε στο ίδιο πνεύμα… «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Αναφορικά με κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή στις εκκλησίες κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Οσον αφορά στις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», ανέφερε.

Παράλληλα επισήμανε ότι η Εκκλησία τάσσεται κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

Κικίλιας: «Ντροπή η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου για γυναίκες θύματα βιασμών»

Ουπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στηλίτευσε την αποτρόπαιη τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, ο οποίος είπε ότι «δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε κιόλας» και πρόσθεσε ότι τα παιδιά που προέρχονται από βιασμό πρέπει να γεννιούνται...

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ντροπή την δήλωση του Μητροπολίτη και έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».


newsit.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ