Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Από τις 5 Ιουνίου δεν ισχύουν οι κρατήσεις του FTI – Επιστολή στους ξενοδόχους

05/06/2024
80 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τέλος εποχής για τον τρίτο, μεγαλύτερο, τουριστικό όμιλο στην Ευρώπη, τον γερμανικό FTI, του οποίου οι κρατήσεις δεν θα ισχύουν από μεθαύριο, 5 Ιουνίου 2024, όπως ενημερώνει με επιστολή του που απέστειλε στους ξενοδόχους συνεργάτες του, την οποία εξασφάλισε το “ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”.

Η επιστολή αναφέρει:

“Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για μια σημαντική εξέλιξη στην τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας μας.

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, η εταιρία μας κατέθεσε αίτηση για το άνοιγμα διαδικασίας αφερεγγυότητας στο τοπικό δικαστήριο του Μονάχου. Η απόφαση αυτή δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και είναι αποτέλεσμα μιας σειράς απρόβλεπτων περιστάσεων, οι οποίες επηρέασαν την οικονομική μας σταθερότητα.

Ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης, με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι όλες οι κρατήσεις που φθάνουν από τις 5 Ιουνίου 2024 και μετά θα ακυρωθούν. Κατανοούμε την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτό και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να επιφέρει στις δραστηριότητές σας.

Προς το παρόν εργαζόμαστε με δυσκολία για να διευθετήσουμε αυτή τη διαδικασία. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη και ομαλή λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Εκτιμούμε βαθύτατα τη συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια και δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε για κάθε περαιτέρω εξέλιξη. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο αυτής της κατάστασης στους συνεργάτες και τους πελάτες μας.

Εκτιμούμε την κατανόηση και την υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας”.

Σημειώνεται ότι, μετά την πτώχευση του Thomas Cook τον Σεπτέμβριο του 2019, η πτώχευση του FTI είναι η δεύτερη μεγάλη πτώχευση ενός τουριστικού πράκτορα στη γερμανική αγορά.

Μόλις πριν από λίγο καιρό η διάσωση του FTI φάνταζε σίγουρη, καθώς στα μέσα Απριλίου, η εταιρία ανακοίνωσε ότι μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares, μια αμερικανική επενδυτική εταιρία που ειδικεύεται στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, θα αναλάμβανε πλήρως τον όμιλο, παρέχοντάς του 125 εκατ. ευρώ σε νέα κεφάλαια για να στηρίξει την επόμενη φάση ανάπτυξής του. Ενώ, πριν από ένα μήνα, στις αρχές Μαΐου, ο FTI ανακοίνωσε ότι η Certares θα αναλάμβανε τις χρηματοοικονομικές του υποχρεώσεις. Ωστόσο, το πλάνο… ναυάγησε, οδηγώντας τον όμιλο στην πτώχευση.

Πηγή money-tourism.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ