Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αρνούμαι να πιστέψω ότι η χώρα μου πήρε τον κατήφορο, αλλά τι να κάνω; (Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

06/02/2024
474 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Πριν γράψω αυτά τα λόγια, θυμήθηκα τα λόγια, Αρχαίων σοφών, όπως ‘η σιωπή είναι χρυσός,’ στην Ομήρου Οδύσσεια και ‘κρείττον εστί το σιγάν του λαλλείν’.- ‘Καλυτέρα η σιωπή, από την λαλιά’. (Πυθαγόρας  580 -496 π Χ.) Όμως  θεώρησα ότι,  ‘Αισχρόν εστί το σιγάν, της χώρας πάσης αδικουμένης.’ Δηλαδή  είναι ανήθικο να σωπαίνουμε, όταν αδικείται όλη η χώρα’.   (Δημοσθένης  384 -322 π .Χ.) 

 *Αρνούμαι να πιστέψω, ότι στη χώρα μου, συμβαίνουν τόσα τρομερά γεγονότα τελευταία. *Αρνούμαι να πιστέψω, ότι όλο και πιο συχνά έχουμε και μια γυναικοκτονία, από τα χέρια των συντρόφων τους.  *Αρνούμαι να πιστέψω, ότι έχουμε άλλα τόσα  πολλά φονικά και άγρια εγκλήματα, στην άλλοτε φιλήσυχη Ελλάδα μας. 

 *Αρνούμαι να πιστέψω, ότι εκεί έξω κυκλοφορούν άνανδροι  ‘δράκοι,’ διαφόρων ηλικιών, που απαγάγουν ή  βιάζουν ανυποψίαστες γυναίκες.   

*Αρνούμαι να πιστέψω, πως υπάρχουν  γύρω μας ανθρωπόμορφα τέρατα, που κακοποιούν σεξουαλικά τα αθώα μικρά  παιδιά. 

*Αρνούμαι να δεχθώ, πως στην πολιτισμένη χώρα μου, υπάρχουν υπάνθρωποι, που κακοποιούν παντοιοτρόπως τα ανυπεράσπιστα ζώα. *Αρνούμαι να δεχθώ, ότι η γαλήνια Ελλάδα μας, έγινε νέο Σικάγο βίας, με πληρωμένους δολοφόνους, με συμβόλαια θανάτου, με εν ψυχρώ εκτελέσεις και με πολλά άλλα εγκλήματα, που καθημερινά συγκλονίζουν την κοινή γνώμη και γεμίζουν τις φυλακές.

 *Αρνούμαι να πιστέψω, τον διαρκή υποβιβασμό, την απαξίωση και την γελοιοποίηση, της φυσιολογικής ανθρώπινης οικογενείας, το  βασικό κύτταρο στην συνοχή του κοινωνικού ιστού. 

*Αρνούμαι να πιστέψω, πως οι Κυβερνήτες της χώρας μου νομιμοποιούν  την ομοφυλοφιλία, το αφύσικο σε φυσικό, το ανώμαλο σε ομαλό και στηρίζουν τα Σόδομα και τα Γόμορρα. 

*Αρνούμαι να πιστέψω, πως τα ανυπεράσπιστα αθώα  παιδιά, θα πέσουν στα χέρια ενός Νόμου σύγχρονου Ηρώδη, που θα τους αφαιρεί το δικαίωμα να μεγαλώσουν ανάμεσα σε ένα πατέρα και μια μητέρα, έτσι για να επιβάλει μια μειοψηφία, τις προσωπικές της απολαύσεις, που τις ονομάζει, ανθρώπινα δικαιώματα. 

 *Αρνούμαι να πιστέψω, πως τα κάθε είδους ορφανά παιδιά από τα Ιδρύματα, αντί να τα προστατέψει η Πολιτεία, θα καταλήγουν σε περιέργους κηδεμόνες, θα μεγαλώνουν σε καθεστώς σύγχυσης και θα στερούνται της μητρότητας και της πατρότητας, όταν άλλα παιδιά δίπλα τους, αυτά θα τα απολαμβάνουν. 

 *Αρνούμαι σαν γυναίκα να δεχθώ, ότι υπάρχουν ανάλγητες γυναίκες, που νοικιάζουν ό, τι πολυτιμότερο έχουν, τη μήτρα τους και ξεπουλούν το σπλάχνο τους, για μερικά χιλιάρικα, λαβαίνοντας μέρος σε ένα νόμιμο εμπόριο, ανθρωπίνων ψυχών και υπάρξεων.

 *Αρνούμαι να πιστέψω, πως δεν υπάρχει καμιά επίσημη διαμαρτυρία, από ομάδες και Συλλόγους Γυναικείων Οργανώσεων, για την υπεράσπιση της   μητρότητας,  της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, της γυναίκας, που την μετατρέπουν σε  κλωσσομηχανή αναπαραγωγής.  

*Αρνούμαι να δεχθώ, πως οι γυναίκες που έδωσαν μάχη, για το θέμα της ισότητας των δυο φύλων  αλλά και των αμβλώσεων, μένουν τώρα απαθείς στο νόμιμο εμπόριο βρεφών, στην εγκυμοσύνη κατά παραγγελία και στην νόμιμη παρουσία της απεχθέστατης παρένθετης μητέρας. *Αρνούμαι να δεχθώ, πως ο πρωτογενής τομέας, η αγροτιά και  η κτηνοτροφία,   ο κυριότερος τροφοδότης της χώρας μου, δεν στηρίζεται όσο πρέπει και όσο του αξίζει. 

 *Αρνούμαι να πιστέψω, πως θα αναγκαστούμε να τρώμε σκουλήκια, έντομα, φύκια και λουλούδια, επειδή το θέλει η αγροτική πολιτική, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμφερόντων  της Διεθνούς Παγκοσμιοποίησης. 

 *Αρνούμαι να πιστέψω, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, με νεοταξικές παρεμβάσεις, ξένων συμφερόντων, όταν στη χώρα μου η Παιδεία παρέχεται δωρεάν. 

 *Αρνούμαι να δεχθώ, ότι παιδιά και έφηβοι, αντί να ασχολούνται με ευγενή αθλήματα και ανάλογα παιχνίδια,  αλληλό-μαχαιρώνονται και αντιγράφουν την ηλεκτρονική, εικονική βία, στα γήπεδα και στους δρόμους, εφαρμόζοντας παράλληλα τον Σχολικό εκφοβισμό.

 *Αρνούμαι να πιστέψω, πως και η Υγεία των ανθρώπων στη χώρα μου, βρίσκεται στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών, συμφεροντολογικών ιατρικών  κέντρων, όπου επίορκοι γιατροί και πολιτικοί τα στηρίζουν, αντί να στηρίξουν τους ασθενείς. 

*Αρνούμαι να δεχθώ πως εκεί έξω, υπάρχουν τόσοι άστεγοι και πάμφτωχοι, που ζουν από την ελεημοσύνη και τα φιλανθρωπικά συσσίτια της Εκκλησίας, περιμένοντας την ουσιαστική στήριξη του Κράτους. 

 *Αρνούμαι να πιστέψω, ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι μονάχοι, ξεχασμένοι μέσα στην πολυκοσμία. που τελειώνουν αβοήθητοι τη ζωή τους, χωρίς να τους πάρουν είδηση και τους βρίσκουν νεκρούς, όταν είναι πια πολύ αργά. 

*Αρνούμαι να δεχθώ, ότι νέοι άνθρωποι βρίσκονται κουρελιασμένοι στους δρόμους, αληθινά ερείπια, από τις εξαρτησιογόνες, θανατηφόρες ουσίες, περιμένοντας την Πολιτεία να τους βοηθήσει, με ένα σωστό και ουσιαστικό πρόγραμμα απεξάρτησης.  

 ‘Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω’. Γαλάτεια  Καζαντζάκη (  1881-1962 μ .Χ. )

*Αρνούμαι να δεχθώ, πως στην τελευταία φονική πανδημία, τα εμβόλια που έβαλε όλος ο κόσμος, χωρίς σχολαστική και  μακρόχρονη δοκιμή, αντί να κάνουν καλό, ίσως να δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα.  

*Αρνούμαι να πιστέψω, πως η χώρα μου έγινε κολαούζος, σε ξένα συμφέροντα και μπλέχτηκε σε δυο πολέμους, πέρα από τα σύνορο της και  αντί να παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού, συμβάλει ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. 

*Αρνούμαι να δεχτώ, πως η χώρα μας έχει μεταναστευτικό πρόβλημα, που συνεχώς διογκώνεται, με κίνδυνο σε βάθος χρόνου, την αλλοίωση  του ντόπιου πληθυσμού. 

‘Εστί γαρ ψυχή πόλεως, ουδέν έτερον η Πολιτεία.’ ‘Το  πολίτευμα αποτελεί την ψυχή της πόλης.’   Ισοκράτης  (436 -338 π. Χ.)

 *Αρνούμαι να δεχτώ, την από- Χριστιανοποίηση της άλλοτε Ορθόδοξης Χριστιανικής χώρας μου και τις προσβολές στα Όσια και στα Ιερά της, καθώς και στην ένδοξη Ελληνική Σημαία της. ‘Μετά την απομάκρυνση, από τους Θείους κανόνες όλα επιτρέπονται.’ Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (1821-1881 μ. Χ.)

*Αρνούμαι να δεχτώ την εισβολή, υλιστικών θεωριών, από άθρησκους, μηδενιστές, διεφθαρμένους, ανήθικους,  ανέντιμους και ακαταλλήλους  πολιτικούς,  κυβερνήτες  και  κάθε είδους κρυφούς μειοδότες και εχθρούς, της χώρας μου, που κρατούν το τιμόνι της εξουσίας.  ‘

Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται της άρχουσι’. ‘Της πόλης το ήθος, μοιάζει με των αρχόντων της’. Ισοκράτης  (436-338 π .Χ.) 

*Αρνούμαι να πιστέψω, πως με την αστοχία της ψήφου μας, μπορεί να εμπιστευτήκαμε τη χώρα μας, σε εξουσιολάγνους, συμφεροντολόγους και ανέντιμους, καρεκλοκενταύρους της πολιτικής. 

*Αρνούμαι να δεχτώ, πως η χώρα που γέννησε γενναίους ήρωες, του 1821  και του 1940 και έγραψε ένδοξες σελίδες ανδρείας, για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, έγινε ένα υπάκουο σκυλάκι, στις βρώμικες επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Παγκοσμιοποίησης που επιβάλλουν την σταδιακή αποσύνθεση της οικογένειας, την ανηθικότητα, την εκπόρνευση της κοινωνίας  και την φθορά, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

*Αρνούμαι να δεχτώ, πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μετατράπηκαν σε Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και μερικοί δημοσιογράφοι, έγιναν τα  φερέφωνα των πολιτικών και της εκάστοτε  εξουσίας, τραυματίζοντας το λειτούργημά τους. 

*Αρνούμαι να πιστέψω, ότι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, όλα τα θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους και προβάλουν συνεχώς,  την ανηθικότητα και την ανωμαλία. Παράλληλα  καννιβαλίζουν, σε όποιον ένοχο ή αθώο ύποπτο, τύχει να πέσει στα γαμψά τους νύχια και στη βρώμικη πέννα τους.   *Αρνούμαι να δεχθώ, πως υπάρχουν άγνωστοι άνθρωποι, κρυμμένοι πίσω από την θρασυδειλία της ανωνυμίας και  εξακοντίζουν τα δηλητηριώδη βέλη τους, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες. 

 *Αρνούμαι να δεχθώ το οξύμωρο της υπόθεσης, ότι δηλαδή, θα μηνύσουν  την Εταιρία Κινηματογράφου, γιατί εμφανίζει σε ταινία τον Μέγα Αλέξανδρο, να φιλά τον επιστήθιο φίλο του τον Ηφαιστίωνα, την στιγμή που η χώρα μας, νομιμοποιεί την ομοφυλοφιλία, μέσω των γάμων για τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Σίγουρα θα μου πείτε, αν δεν σου αρέσει εδώ σήκω και φύγε, όπως έκαναν και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας.  

*Αρνούμαι να αφήσω, αυτή την όμορφη  χώρα,  που έχει πλούσια ιστορία, δίδαξε πολιτισμό, Ελευθερία του λόγου, Δημοκρατία και Φιλοξενία, με τον ξένιο Δία.

 Έδειξε το δρόμο της  Αγάπης, με τον Χριστιανισμό και είναι η ηλιοφώτιστη χώρα του Ελύτη και η μουσικόφιλη του Θεοδωράκη, ενώ  όσο υπάρχουν Έλληνες πατριώτες, θα την βάζουν πάντα στο ψηλότερο βάθρο του Κόσμου. 

Για αυτό λοιπόν, ‘Αισχρόν εστί το σιγάν της χώρας, πάσης αδικουμένης.’

-Είναι ανήθικο να σωπαίνουμε, όταν αδικείται η χώρα’. (Δημοσθένης- 384-322 π. Χ.)

Ξανθίππη Αγρέλλη 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Α.Π.
Α.Π. 10/02 - 14:39
Ας είναι πιο προσεκτικός ο εκδότης της εφημερίδας, γιατί είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο.
Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αποτελεί απλά μία άποψη για το επίμαχο νομοσχέδιο, αλλά παραβιάζει απροκάλυπτα τον αντιρατσιστικό νόμο (στα εδάφια για τις διακρίσεις και την ρητορική μίσους). Μία εφημερίδα που φιλοξενεί τέτοιες απόψεις δεν είναι το ίδιο με μία ανάρτηση ενός γραφικού στα κοινωνικά δίκτυα. Άμεσα ο εκδότης να ζητήσει συγνώμη από τους αναγνώστες του. Θα υπάρξει και συνέχεια.
Έλα
Έλα 06/02 - 20:04
Να με ψεκάσεις
Μόνο εσύ μπορείς....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/02 - 19:37
Νοήμων.
Πολύ αργά! Μα πάρα πολύ αργά! Καταλαβαίνετε εκει στα ΜΜΕ!!! Πάντα μακρυά από τα φλέγοντα θέματα! Πρωτα καίγεται το δάσος!!! Και μετα παραπονιέστε! Γιατί. Γιατί. Γιατί???
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 06/02 - 14:24
Έλληνες
Γιατί βρίζετε τους. Έλληνες; όλοι οι λαοί του κόσμου έχουν τα ανάλογα προτερήματα και τα ελαττώματα. Υπάρχουν οι σωστοί και οι άχρηστοι στον κόσμο όλο.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/02 - 12:31
Γελάει ο κόσμος.
Ξυπνήστε από τις ψευδαισθήσεις επιτέλους. Οι σύγχρονοι ρωμιοί δεν έχουν καμία σχέση με τους κατοίκους που ζούσαν σε αυτά τα μέρη 2500 χρόνια πριν, πέρα από μία σύγχρονη μορφή της ελληνικής γλώσσας. Αυτό το συνονθύλευμα αράβων, σλάβων, ασιατών και αφρικανών που μαζεύτηκε σε αυτόν τον τόπο δημιούργησε ένα κράμα λαού με σύχγυση στην ιστορική, πολιτισμική και κοινωνική του ταυτότητα. Σύγχυση που ξεκίνησε από το πλιάτσικο που ονομάσαν επανάσταση του 21 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Προσπάθησαν οι πρώτοι ιστορικοί και πολιτικοί της ρωμιοσύνης να φτιάξουν ένα μύθο για να διδάξουν τους ιθαγενείς ότι είναι ένδοξοι απόγονοι των αρχαίων και πως το «γένος» τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με τα ανάλογα αποτελέσματα φυσικά: Κατά το πλείστον άνθρωποι αλαζόνες, εγωιστές, ράθυμοι, τσαπατσούληδες, ανοργάνωτοι, αναίσθητοι, βρωμιάρηδες, τυχοδιώκτες, ωχαδερφιστές, κακομαθημένοι, ενοχλητικοί και πολλά άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν μεσογειακό ανατολικό λαό. Που για κακή τύχη των ευρωπαίων τους δέχτηκαν στην ΕΕ και πέταξαν τα λεφτά τους στους κουτοπόνηρους και κλέφτες ρωμιούς. Που ποτέ δεν φταίνε αυτοί αλλά πάντα οι άλλοι. Που όλοι τους χρωστάνε και αυτοί δεν πρέπει να κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι. Που αυτός είναι το κέντρο του κόσμου και όλοι οι άλλοι κατώτεροί του και υπηρέτες του. Κατάντια σκέψης και λαού που βαριέται την ίδια του τη ζωή.Και όποιος αμφισβητεί τα παραπάνω δεν έχει παρά να κάνει μία βόλτα γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού του. Θα δει παντού σκουπίδια, βρωμιά, αμάξια παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια, οδηγική συμπεριφορά τραγική, τσαπατσουλοκατασκευές και κακόγουστα κτίρια, ακαθαρσίες απο αδέσποτα. Η μόνη λύση για το λαό αυτό είναι μία επανεκκίνηση από το μηδέν. Να καταλάβουν ότι είναι περίγελως, προτεκτοράτο και μηδενικά του δυτικού κόσμου και να αρχίσουν μία νέα προσπάθεια από τον πάτο του βαρελιού προς τα πάνω.
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ 06/02 - 09:12
🇬🇷
ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ