Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΣΕΠ: 1.034 έδωσαν εξετάσεις για διοικητές υγειονομικών περιφερειών και νοσοκομείων

02/04/2024
96 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Για 21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στις ΥΠΕ και 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου διεξήχθη από το ΑΣΕΠ η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση που προβλέπεται στο άρθρο 6 του ν. 5062/2023 για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των υγειονομικών περιφερειών (πρόσκληση Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023, ΑΔΑ: 9ΝΞ5465ΦΥΟ-ΣΡ3), καθώς και για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων (πρόσκληση Γ4β/Γ.Π.οικ. 2097/12.01.2024, ΑΔΑ: 92Ξ5465ΦΥΟ-6ΘΙ).

Σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.), η κοινή εξέταση για τις δύο αυτές προσκλήσεις πραγματοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της OTEAcademy, με τη συμμετοχή 1.034 υποψηφίων, εκ των συνολικά 1.101 υποψηφίων που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 93,91%.

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εξέτασης των υποψηφίων, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, δήλωσε:

«Ο διαγωνισμός αυτός, που είναι η πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), αποτελεί μια σημαντική καινοτομία. Αφενός επειδή είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια διαγωνιστική, γραπτή διαδικασία επιλογής ανώτατων στελεχών του δημοσίου. Και αφετέρου, επειδή το ΑΣΕΠ εφαρμόζει, για πρώτη φορά,  ηλεκτρονικό διαγωνισμό χρησιμοποιώντας, αποκλειστικά, εξειδικευμένα εργαλεία διακρίβωσης δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Έπονται οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας δηλαδή ο έλεγχος και η μοριοδότηση τυπικών προσόντων και η διενέργεια συνεντεύξεων, πρώτα για τις διοικήσεις των ΥΠΕ και στη συνέχεια για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Παράλληλα δρομολογείται και η αντίστοιχη διαδικασία για τους επικεφαλής των  λοιπών φορέων του δημοσίου με πρώτο βήμα την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ήδη διεξάγονται οι σχετικές διαβουλεύσεις με τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία.

Το έργο του ΑΣΕΠ, χρόνο με τον χρόνο, διευρύνεται. Οι προκλήσεις είναι πολλές αλλά είναι δεδομένη η συναίσθηση της ευθύνης των εργαζομένων και των μελών του ΑΣΕΠ να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της κοινωνίας». Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 09:07
Συμβουλή προς αρμοδίους του Υπουργείου
Κυρίες και κύριοι,αν υπάρχει έστω λίγη ανθρωπιά μέσα σας, πρέπει να επιλέξετε άτομα αγνά,δυναμικά!Ξεχάστε τους δήθεν,καραβανάδες,συνταξιούχους,τοπικών επιτροπών,ήδη αποτυχημένους διοικητές!Στα νησιά μας υπάρχουν τέτοια άτομα,που τα κλωτσάτε απο εγωϊσμό!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/04 - 23:05
κονομα και μονο κονομα
Εάν ξαναμπεί το αποτυχημένο δίδυμο του νοσοκομείου Κω Διοικητης και Υποδιοικητης Τοτε θα πρεπει να αποδεχθούμε πλήρως την μοιρα της καταντιας του νησιου του Ιπποκρατη και την αναξιοκρατια του συστηματος και της διαπλοκηςΑυτη η διοικηση αφενος δεν κανει για την δουλεια αυτη για λογιστικα ισως με επιφυλαξηΑφετερου εχουν ανεχθει πανω απο 100 αργομισθους με κοινη δημοσια δηλωση τους και ανεχονται να διασπαθιζονται κρατικα κονδυλια ενω θα επρεπε να τα διαφυλατουν ως θεματοφυλακεςΣυν οτι την κλικα του Νοσοκομειου που το διαφεντευει δεκαετιες τωρα αντι να την ξεδοντιασουν την ανεχονται αραγε γιατι ? ο κοσμος το χει τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι!!! και η Κως στα χειρότερα της υγειονομικα!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/04 - 09:54
διαγωνισμος για γελια και για κλαματα
ποτε η δεξια δεν εκανε αξιοκρατικες προσληψεις, και γεμισε το δημοσιο με αχρηστα,(δικα μας παιδια). ποσο μαλλον η ακροδεξια του αδωνι. εκανε ενα διαγωνισμο μεσω ΑΣΕΠ ενω εχει την λιστα των επιτυχοντων ετοιμη. γιαυτο απαγορευονται οι εντασεις, και γιαυτο δεν δοθηκαν οι σωστες απαντησεις στις διφορουμενες ερωτησεις, και γιαυτο εδιναν ενα λεπτο για απαντησεις οταν το ερωτημα ηταν δεκα γραμμες. γιαυτο η χωρα παει κατα διαολου, οταν γενικα η αξιοκρατια δεν υπαρχει πουθενα, και στη θεση της υπαρχει ο κομματισμος.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/04 - 01:28
Κοροϊδία
Ζήτω το μέσον!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/04 - 18:27
Διαγωνισμος της πλακας
Στημενος διαγωνισμος. Ο αδωνις θα παρει τα δικα του παιδια.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ