Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αύξηση των τακτικών πόρων των Νησιωτικών Δήμων (δείτε για τον Δήμο Κω)

25/01/2024
90 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο συγκριτικός πίνακας με τα τακτικά έσοδα των Δήμων μετά την αλλαγή των κριτηρίων για τις κατανομές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που ισχύουν από το 2024.

Τα έσοδα αυτά δείχνουν την τεράστια αύξηση της χρηματοδότησης στους νησιωτικούς Δήμους της χώρας που φτάνει μέχρι και το 75% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τα νέα κριτήρια προέκυψαν από πρωτοβουλία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου 2019-2023 που κατόρθωσε με μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της η ΕΤΑΑ και υιοθέτησε ομόφωνα η ΚΕΔΕ να πετύχει σημαντικότατη αύξηση στους Νησιωτικούς Δήμους επικαλούμενη τεκμηριωμένα τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των Νησιών μας.

Σημειωτέον, οι ΚΑΠ αποτελούν τη βασική χρηματοδότηση της Πολιτείας προς τους Δήμους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.

Στο Δήμο της Ρόδου, προκύπτει αύξηση κατά 24% από τα 14.155.503,72 ευρώ που ίσχυε μέχρι το 2023 σε 17.553.180,35 δηλαδή αύξηση 3.397.676,64 ενώ πχ στο Δήμο Καρπάθου η αύξηση φτάνει στο 75%.

Και σημαντικές αυξήσεις ισχύουν σε όλους τους Νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται ουσιαστικά λοιπόν για μια σημαντική προίκα που αφήνει η διοίκηση της απερχόμενης ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίους τους Δήμους μας και δίνει και ισχυρές και αφοπλιστικές απαντήσεις σε όσους από τις νέες Δημοτικές Αρχές επενδύουν στο λαϊκισμό ότι βρήκαν «καμένη γη».


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/01 - 16:39
Άλλο πράμα μας λείπει !!
Τι να τα κάνουμε τα παραπάνω ;; Είμαστε τόσο άχρηστοι που κι αυτά που έχουμε δεν μπορούμε να ξοδέψουμε για τους συμπολίτες μας παρά ελάχιστα !! Θελουμε ποιο πολύ ικανότητες παρά χρήμα !!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ