Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αυξήθηκαν κατά 90% οι Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα

13/06/2024
105 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αλματώδης αύξηση της ροής Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα καταγράφηκε το 2023, ενώ πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων, συγκεκριμένα στην τρίτη θέση, βρέθηκε η Τουρκία την ίδια χρονιά.

Το 2023, καταγράφηκε αύξηση 90% των Τούρκων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα σε σχέση με το 2022 (από 478.000 το 2022, 877.000 το 2023).

Παράλληλα, η Τουρκία αναδείχτηκε σε τρίτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Ελληνες το 2023. Το 2022, τη γειτονική χώρα είχαν επισκεφθεί 570.000 Ελληνες, ενώ το 2023 ο αριθμός τους ανήλθε σε 686.000 (αύξηση 20%).

Τα στοιχεία που δείχνουν ανοδική τροχιά στις τουριστικές ροές, παρουσίασε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Σερκάν Γκεντίκ, σε δράση με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού και την προώθηση διαφορετικών περιοχών και μορφών τουρισμού με επίκεντρο την Καππαδοκία. Η διοργάνωση έγινε από τον Τουρκικό Οργανισμό Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA) και το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική, κυρίως όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η γεωγραφική εγγύτητα και η θετική αντίληψη και από τις δύο πλευρές είναι σημαντικά πλεονεκτήματα, ο κ. Γκεντίκ παρατήρησε ότι δεν είναι απαραίτητες μεγάλες τουριστικές καμπάνιες για την τουριστική προώθηση, αλλά η παρουσίαση διαφορετικών προορισμών.

«Η Τουρκία είναι πέρα από την Κωνσταντινούπολη και η Ελλάδα είναι πέρα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά», σχολίασε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Το 2023, την Τουρκία επισκέφθηκαν συνολικά 56 εκατομμύρια τουρίστες. Την Κωνσταντινούπολη επέλεξαν 18 εκατομμύρια τουρίστες, ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα, Βέλι Αϊντιν, σημειώνοντας ότι η Καππαδοκία προσελκύει 4-5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Βύρων Θεολόγης είπε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη συνδέονται με τακτικές πτήσεις με την Κωνσταντινούπολη και ότι από εκεί το ταξίδι οδικώς για την Καππαδοκία διαρκεί 7 έως 8 ώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ