Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δάσκαλος σε νησί αναγκάζεται να μένει σε αυτοκίνητο

27/08/2024
1198 Εμφανίσεις
15 Σχόλια

Επιδεινώνονται σε ακόμα χειρότερο επίπεδο, οι δυσκολίες που υπάρχουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω σε ό,τι αφορά την εύρεση κατοικίας προς ενοικίαση, για εκπαιδευτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, αφού, αφενός οι τιμές που είναι στα ύψη και αφετέρου, ο περιορισμός των ενοικιαζόμενων σπιτιών, καθιστούν απλησίαστη μια τέτοια διαδικασία.

Ενδεικτικό στοιχείο, που φανερώνει την ανησυχία και την απόγνωση των ανθρώπων αυτών, είναι η χθεσινή ανάρτηση εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Νότιας Ρόδου, ο οποίος αναφέρει: «Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδι μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι.»

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, κος Γιώργος Γκουτζιαμάνης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο κι εφέτος και υποστήριξε ότι καμία λύση δεν έχει δοθεί, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται και υπηρετούν στα νησιά, να μπορούν να βρίσκουν σπίτια για να διαμένουν, με ενοίκιο τέτοιο που να αντέχουν στα οικονομικά τους δεδομένα.

«Δεν μπορεί ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός – επισήμανε ο κος Γκουτζιαμάνης- να παίρνει μισθό της τάξης των 750 – 800 ευρώ και να καλείται να πληρώσει ενοίκιο σε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα, της τάξης των 500 και 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση! Δεν μπορεί να αντέξει κανένας άνθρωπος τέτοια δυσβάσταχτα έξοδα. Έχουμε καλέσει την πολιτεία πάρα πολλές φορές τα τελευταία 15 – 20 χρόνια για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπορέσει να στηρίξει (με έργα και όχι με λόγια και υποσχέσεις) τους συναδέλφους μας αυτούς. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε δυστυχώς κάτι τέτοιο.» Σημειώνεται, ότι στο νησί της Κω είναι ακόμα χειρότερα αφού εκεί, η δυσχέρεια εύρεσης καταλυμάτων σε χαμηλές τιμές, είναι μεγαλύτερη.

aftodioikisi.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 15
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/08 - 01:23
Προς τον δασκαλο που ρωτα
Αν ειχα παιδι που έπρεπε να σπουδασει και το μηνιαιο οικογενειακό μου εισοδημα ηταν 800€ και δεν υπηρχαν εστιες, λυπαμαι που το λεω αλλα και 200€να ηταν το νοικι παλι δεν θα το εστελνα. Θα του λεγα ή κατσε σπουδασε κοντα στο τοπο σου ή πηγαινε να δουλεψεις και ο,τι βγαζεις για τις σπουδες σου. Ετσι κανουν οι σωφρονες ανθρωποι.
Μανώλης
Μανώλης 28/08 - 09:02
Κατοικίες.
Εγώ το δέχομαι. Περιουσία σου είναι, την κάνεις ότι θέλεις. Εκείνο που μου προξενεί εντύπωση είναι η λεγόμενη "εντοπιότητα". Μιλάνε για 300 με 400 εκπαιδευτικούς. Που βρίσκοντα όλοι αυτοί; Γιατί δεν διαλέγουν την "εντοπιότητα" να μείνουν στο σπιτάκι τους, στο χωριό τους; Λίγο παράξενο. Στον Στρατό αυτό γίνεται και πολύ σωστό. Οι υπόλοιποι; Γνωρίζω Γιατρούς και Νοσηλευτές που έφυγαν από το νησί για τα μεγάλα Κεντρικά Νοσοκομεία, κρατικά και ιδιωτικά. Γιατί;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 28/08 - 08:01
Βασικα
Μετά από στερήσεις χρόνων απέκτησα ένα δεύτερο σπιτάκι 50 τμ.Με προσωπική εργασίας και μεράκι το περιποιήθηκα και το έκανα κουκλί όπως λένε όσοι το βλέπουν.Δεν έχω αυτοκίνητο γιατί δεν με πέρνει.Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.Περιμενω να βγάζω κάτι να πληρώνω το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει.Ποσο πρέπει να το δώσω σε δημόσιο υπάλληλο που και αυτόν εγώ τον πληρώνω;Να σταματήσουν τα παραμύθια και οι ιστορίες απλά για να κάνουν αντιπολητευση.Κανενας εκπαιδευτικός δεν υπάρχει,σαν τον κύριο.Αν δεν βγαίνει να πουλήσει το αυτοκίνητο .Παλια είχαμε επιστολές παιδιών και καταντήσαμε να βγάλουμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.Αρκετα κυβέρνησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι.Εχουμε δικαίωμα και εμείς.Δεν τους πίεσε κανείς να γίνουν και πήραν θέση άλλων .Δεν έχω ακούσει ποτέ να δημοσιεύετε για το πως βρίσκουν σπίτι και πως ζουν άνθρωποι που έρχονται για δουλειά σε ιδιώτες,στο νησί μας.Επιτελους.Ο καθένας να κάνει τα κουμάντα του.
Κοσμας
Κοσμας 27/08 - 23:48
..
1.Εκπαιδευτικοι ντοπιοι υπάρχουν στα νησια αρκετοι για να καλυφθουν αρκετα κενα. 2. Στρατιωτικοι τους φερνει το κρατος. Ο στρατος παραχωρει κατοικιες με βαση κοινωνικα κριτηρια. να χτισει, να μισθωσειπαραπανω ωστε να διαθετει κατοικιες για ολους.3. Γιατροι: Μολις διευθετηθουν τα παραπανω, θα υπαρξει παραπανω προσφορα ακινητων προς ενοικιαση. Κι επειδη ισχυει ο νομος της προσφορας ζητησης, θα κατεβουν κ οι τιμες. Αν κ ο λογος που δεν ερχονται γιατροι δεν ειναι η στεγαση.. 4. Να βαλει το κρατος νομους για τα airbnb. Ειναι λογικο καποιος ποιυ εχει ενα ακινητο να το διαθετει για airbnb καθως περα απο το χρηματικο, ειναι πιο ασφαλες κ σε γλιτωνει απο πολλα λουκια. 5. Ο νομος ειναι υπερ του ενοικιαστη κ οχι του ιδιοκτήτη, σε σημειο που καταντα νταβατζιλικι υπερ του πρωτου. Ας αλλαξει κι αυτο.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/08 - 23:31
Αμαν
Αυτοι που επιρρίπτουν ευθυνες στους νησιωτες και λενε τα γραφικα τυπου να μεινετε χωρις γιατρους, δασκάλους κλπ, κοιμουνται τον υπνο του δικαιου. Για ριξτε μια ματια που εχουν φτάσει τα ενοικια στην ηπειρωτικη Ελλάδα. Κι εν παση περιπτωση, λιγα τα διαθεσιμα σπιτια για σκεφτειτε ποσοι ντοπιοι διαθετουν σπιτια προς ενοικιαση βραχύχρονη ή μακροχρονη. Στο κατω κατω κουμαντο ας κάνει καθεις στη δικη του περιουσια. Ευθυνη του κρατους να δημιουργει νομοθετικο νομιμο πλαισιο προς οφελος της ευρετερης κοινωνικης ευημεριας.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/08 - 20:49
Ευχή
Εύχομαι στον δάσκαλο να μην βρει ποτέ σπίτι. Υπάρχουν δεκάδες ντόπιοι δάσκαλοι που δεν διορίζονται στο τόπο τους εξαιτίας του.
Ανώνυμοςεγω
Ανώνυμοςεγω 27/08 - 20:47
Υπάρχει και φιλότιμο
Νοικιάζω με 300 & 250 ,όμως δεν μπορώ να πληρώσω τις δόσεις μου . Και ξέρετε γιατί το κάνω ; Ντρέπομαι τους ανθρώπους .
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/08 - 20:42
Η αληθεια ειναι οτι το επελεξε.
Οχι αγαπητε δασκαλε, ηρθε! Δηλωσε τις περιοχες προτιμησης του. Ολοι ξερουν που εχουν παει τα ενοικια παντου στην Ελλαδα, οχι μόνο Ροδο, ολοι ξερουν επισης ποσο δυσκολο ειναι να βρεις σπιτι ειδικα στα νησια. Δηλωσε ωστοσο Ροδο, με οτι αυτο συνεπάγεται. Να μην κλαιγεται μετα γιατι κανεις δεν του φταιει. Αλλοι δηλωνουν μονο τον τοπο κατοικιας τους και κανουν αλλες δουλειες, μεχρι να γινει το θαυμα. Ας προσεχε.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/08 - 20:21
.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.....Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ.....ΟΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΝΕ ΜΕΤΑ ???????
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/08 - 16:52
Κριμα!!!!
Οι εκπαιδευτικοι σπουδασαν και θελουν να διοριστουν.Ομως με πενιχρους μισθους και με αβασταχτα ενοικια δεν μπορουν να ζησουν.Τα σχολεια πως θα λειτουργησουν χωρις εκπαιδευτικου;Τα Ελληνοπουλα τι παιδεια θα εχουν χωρις δασκαλους;Ολοι με τον τουρισμο εδω στα Δωδεκανησα επενδυουμε στο χρημα δυστυχως!!!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ