Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Αισθητικών για τα «Κέντρα Ομορφιάς» που εξαπατούν πελάτες

03/12/2023
528 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Σε καταγγελία για τα φερόμενα ως «Κέντρα Ομορφιάς», Ινστιτούτα Αισθητικής» που εξαπατούν πελάτες, προβαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (Νοτίου Αιγαίου).

Ειδικότερα στην καταγγελία-διαμαρτυρία του, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:
«Ο Σύλλογος Επαγ/τιών Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδ/σου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Π.Α.ΔΩ.ΚΥ.) είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, μέλος της ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Επαγ/τιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος) που εκπροσωπεί Αισθητικούς με ΑΔΕΙΑ Άσκησης Επαγγέλματος,η οποία χορηγείται από τα τμήματα Υγείας και Πρόνοιας (ΟΧΙ από Δήμο,ΙΕΚ,ΚΔΒΜ,ΕΟΠΕΕΠ κ.λπ.)

Τα Εργαστήρια Αισθητικής είναι χώροι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με άδεια λειτουργίας από τις Γενικές Διευθύνσεις Υγείας της περιφέρειας και εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας.

Οι Επαγγελματίες Αισθητικοί είναι οι μοναδικοί επιστημονικά υπεύθυνοι για εφαρμογές Αισθητικής Προσώπου και Σώματος (καθαρισμός, ενυδάτωση, αντιγήρανση, αποτρίχωση απλή ή μόνιμη (LASER), αδυνάτισμα, κυτταρίτιδα, μάλαξη-μασαζ, μακιγιάζ) που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος,των αισθητικών προβλημάτων προσώπου και σώματος και τη διαφύλαξη της υγείας του, είναι δηλαδή οι μοναδικοί ειδικοί στην ομορφιά του δέρματος,νομοθετικά κατωχυρωμένοι από το 1969 με το ΝΔ 361/69 περί Επαγγέλματος Αισθητικού.

Τα θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα των Αισθητικών πλήν του Ν.Δ. 361/1969, αναφέρονται και στο Προεδρικό διάταγμα 83/1989, στον Νόμο 3215/1998, στον Νόμο 4999/2022 και στο πρόγραμμα σπουδών του Τομέα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Τ.Ε.Ι.

Πολλά χρόνια τώρα οι πολίτες εμπιστεύονται τα Νόμιμα Εργαστήρια Αισθητικής για την ασφάλεια, την επιστημονική κατάρτιση, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την οικονομική πολιτική τους, η οποία δεν διαφέρει από τις λοιπές Επιστήμες Υγείας.

Τα Εργαστήρια Αισθητικής δεν δεσμεύουν υπέρογκα ποσά σε ατελείωτες συνεδρίες. Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα Νόμιμα Εργαστήρια Αισθητικής περιορίζονται στο επαγγελματικό πεδίο και δεν εφαρμόζονται σε καμία περίπτωση ιατρικές πράξεις, όπως botox και εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Οι επαγγελματίες Αισθητικοί γνωρίζουν τόσο τον Κώδικα Δεοντολογίας, όσο και τις συνέπειες εφαρμογής ιατρικών πράξεων από μη ειδικούς. Εάν και εφόσον το πελατολόγιο έχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας, οι Επαγγελματίες Αισθητικοί παραπέμπουν το πελατολόγιο στον εκάστοτε ειδικό Ιατρό (Ενδοκρινολόγο, Παθολόγο, Δερματολόγο, Πλαστικό Χειρουργό).

Τις τελευταιες ημέρες παρατηρείται μια επίθεση εναντίον του Επαγγελματία Αισθητικού, από διάφορα ΜΜΕ, social media, του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου,όπου γίνονται αναφορές σε τηλεοπτικές εκπομπές για «Κέντρα Αισθητικής», «Κέντρα Ομορφιάς», «Ινστιτούτα της Απάτης».

Οι χώροι αυτοί είναι χώροι οι οποίοι έχουν καταγγελθεί για τις πρακτικές τους τόσο από την Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας, όσο και από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους αλλά και από τους εξαπατηθέντες πολίτες, μέσω του συνηγόρου του καταναλωτή και της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή.

Οι Επαγγελματίες Αισθητικοί, συμμετέχουν βάσει νομοθεσίας στις επιτροπές ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και βοηθούν την πολιτεία στην καταστολή και τον περιορισμό αυτών των απατών.

Οι χώροι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τα Εργαστήρια Αισθητικής, καθώς δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, ούτε και επιστημονικά υπεύθυνο αισθητικό. Είναι «επιχειρήσεις» που οικειοποιούνται το όνομα Αισθητική και την περιγραφή « Κέντρο Αισθητικής» για να παραπλανήσουν το κοινό.

Αυτά τα «κέντρα» λειτουργούν χωρίς άδεια, εκτελούν παράνομα Αισθητικές πράξεις, ενδεχομένως και Ιατρικές πράξεις και είναι επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε τα ΜΜΕ και τον τύπο να σεβαστεί τον επαγγελματία Αισθητικό και τα νόμιμα Κέντρα-εργαστήρια Αισθητικής,άλλως δηλώνουμε οτι επιφυλασσόμαστε κατά παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Παρακαλούμε επίσης τους καταναλωτές πριν αποφασίσουν να δεχθούν υπηρεσία αισθητικής να ζητάνε να τους επιδειχθεί η Άδεια λειτουργίας Εργαστηρίου-Κέντρου Αισθητικής και φυσικά η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος του Επιστημονικά Υπευθύνου Αισθητικού.

Σε περίπτωση υποψίας παράνομου χώρου, οι πολίτες μπορούν να καλούν το 1520, ή να το καταγγέλλουν στο kataggelies.gov.gr επώνυμα ή ανώνυμα.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παπασάββα-Λαμπαδάκη Κατερίνα
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κοσκινιάτη Χριστίνα».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Μαντάμ σουσου
Μαντάμ σουσου 04/12 - 02:22
Αισθητικη
Αχ καλέ εγώ πάω στον Μήτσο που έχει απέναντι το καθαριστήριο με βάζει στην πρέσα και μου κάνει ένα σιδέρωμα πρώτο. Μετά πάω στον Τάκη τον μπογιατζή .έχει φέρει κάτι χρώματα με σπάτουλαρει και μετά μου περνά ένα ντουκοχρωμα πρώτο μακιγιάζ. Ύστερα πάω στον κτηνίατρο και μου κάνει τη δίαιτα του σκύλου. Αυστηρή δίαιτα μου τρέχουν τα σάλια αλλά σου κάνει ένα κορμί σκέτη οδοντογλυφίδα.
Γυναίκα
Γυναίκα 03/12 - 22:30
Αρκετά
Η κάθε μανικιουριστα κάνει την αισθητικό όπως επίσης και οι δερματολόγο οι οποίοι για να βγάλουν περισσότερα κάνουν καθαρισμούς χωρίς να είναι αρμοδιότητα τους . Δεν τους φτάνουν τα botox και τα υπόλοιπα .... Οι δερματολόγοι πρέπει να παραμένουν σε ότι τους αναλογεί και όχι σε αισθητικές εργασίες. Σε λίγο θα κανουν και τους διαιτολογους . Μόνο οι αισθητικοι έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν στο σώμα για χαλάρωση και αδυνάτισμα . Το έχουν παρακάνει όλοι. Για κάντε έναν έλεγχο γιατι όχι μόνο τα κάνουν παράνομα αλλά παίρνουν και διπλάσια ποσα . Όπως απαιτούν από τους αισθητικούς να είναι εντάξει έτσι και οι δερματολόγοι όπως και οι δισιτολογοι καλό θα ήταν να παραμείνουν στις δικές τους αρμοδιότητες και μόνο σε αυτές.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ